7 x 7Stoppen met voetbal wegens een tekort aan spelers in je elftal? Of omdat je niet meer wekelijks tegen veel jongere tegenstanders wilt voetballen? Zonde!

Al langere tijd zijn er diverse verenigingen in de regio Alkmaar/Heerhugowaard en omstreken bezig om het 35+/45+ 7 x 7 voetbal van de grond te krijgen. Dinsdag 11 december werd bij WMC een bijeenkomst gehouden over deze nieuwe voetbalvorm. Er werd gesproken over aanpak, opzet en organisatie, onder leiding van Marije Min, Marketingmedewerker van de KNVB West I.

De aanwezige verenigingen waren beslist overtuigd van doel en nut van het "ouderenvoetbal". Immers, het betreft een voetbalactiviteit voor hen die de leeftijdsgrens van veertig gepasseerd zijn, mensen die graag nog tegen een balletje trappen, maar bij voorkeur in een aangepaste vorm en met & tegen leeftijdsgenoten.

"7 x 7 voetbal" wordt gespeeld op een half veld, met kleine doeltjes. Er staan maximaal zeven spelers in het veld. Duur van een wedstrijd is driemaal twintig minuten.

"Leuk dat ik mijn vader ook eens kan zien voetballen".

"Mooi dat men op gevorderde leeftijd zich in een competitie kan meten".

De betrokken verenigingen zullen in onderling overleg, onder aansturing van de KNVB, proberen een 7x7 competitie van de grond te krijgen, die past bij de wensen van de verenigingen en de spelers. Er is besloten om in het voorjaar van 2013 vier kennismakingstoernooien te organiseren. De kennismakingstoernooien vinden plaats op: 22 maart, 5 en 19 april, 10 mei. De definitieve planning en locaties worden in onderling overleg vastgesteld.

Is men geïnteresseerd, dan kan men zich aanmelden voor het "7 x 7 voetbal" bij:
Hans Rispens (hansrispens@hotmail.com)
Henk Hoogeveen (hendrikhoogeveen@hotmail.com)

Foto: Betrokken verenigingen: SVW '27, WMC, Egmondia, HSV, Apollo '68, Zeevogels. Jong Holland, Reiger Boys.