rouwboeket_2Dinsdagavond 3 april neem ik nietsvermoedend de telefoon op. Al snel volgt de schok: onze clubsecretaris deelt mee, dat Aad Duineveld op 2 april 2012 is overleden... Aad, een icoon van Reiger Boys, mag je wel zeggen. Vele jaren heeft hij ontzettend veel werk voor de vereniging verricht. De jongere en nieuwe leden hebben daar waarschijnlijk weinig weet van; daarom is het goed om de grote verdiensten van Aad nog eens te benadrukken.

Aad is in de periode 1975-1980 voorzitter van Reiger Boys geweest. Een turbulente periode was dat, waarin Reiger Boys een groei-explosie doormaakte. Samen met zijn toenmalige bestuurders heeft hij toen veel tot stand gebracht. Onder zijn leiding werd het complex aan de Beukenlaan uitgebreid; in 1977 werden zowel het nieuwe hoofdveld als de prachtige tribune gerealiseerd. Ook was Aad trots op het feit dat hij mede het vrouwen- en meisjesvoetbal bij Reiger Boys mogelijk gemaakt heeft: in 1977 werd daarmee gestart.

Een ander hoogtepunt was de officiële verwelkoming door Aad van het 500ste en 501ste lid van Reiger Boys: de tweeling Nancy en Esther Ruiter.

Ook na zijn voorzitterschap is Aad de vereniging trouw gebleven, door in stilte werk te verrichten (vaak samen met zijn vrouw Suze) en door een niet aflatende belangstelling voor alles wat in de club omging. Tot voor kort was Aad nog bijna elke week op zaterdag als toeschouwer aanwezig.

Het is nog niet zo lang geleden dat ik Aad met een grote bos bloemen door de kantine zag lopen. Gekscherend vroeg ik, of hij wat goed te maken had bij Suze. Nee, dat had hij niet; de bloemen had hij, zo zei hij glunderend, van de spelers van Heren 1 gekregen, als trouw supporter. Die trouwe supporter, met wie je altijd een leuk en positief gesprek kon hebben, zullen we voortaan moeten missen. Helaas.

Tegen Aad, die tot de "Vrienden van Reiger Boys" behoorde, zeggen we "vaarwel".

Zijn lieve vrouw Suze, die ook altijd heel veel gedaan heeft voor de club, en zijn zoons Wim en Jack wensen we veel sterkte toe.

We zullen Aad niet vergeten.

Hans van der Veldt
Namens vv Reiger Boys en de "Vrienden van Reiger Boys"