Vandaag moesten wij voor het eerst aantreden zonder Kate die verhuisd is. Ook Megan was er vandaag niet bij want tijdens de training merkte zij al dat het misschien nog iets te veel voor haar was. Megan, alle meiden en ouders wensen jou veel beterschap en hopen dat je na de winterstop weer volledig inzetbaar bent.

Dit had tot gevolg dat ik moest gaan schuiven in de opstelling. Met 1 keeper, 3 verdedigers, 1 mid-mid en 2 aanvallers gingen wij het vandaag opnemen tegen Nieuwe Niedorp ME1, een tegenstander die net boven ons stond. Ik had bedacht dat Kim voorin begon omdat Kylie als wissel begon, zodra Kylie in het veld kwam zou Kim naar de mid-mid positie schuiven. Met de goed op elkaar ingespeelde achterhoede van Britt, Aranka en Rebekka konden wij goed druk zetten naar voren zodat Kim af en toe de lange bal zou geven waardoor Rosemyn en Kylie in scorings positie kwamen. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om Rebekka te feliciteren met haar spel, WAT SPEELDE JIJ GOED VANDAAG!!! Wij hadden al een paar goede kansen gekregen maar doordat de meiden elkaar niet riepen of niet goed hoorden konden wij de score nog niet openen. Dit gebeurde wel 5 minuten voor de rust door een mooie pass van Kim en een schot van Kylie, 1-0. Deze stand konden wij goed vasthouden tot de rust.

In de rust heb ik de meiden verteld dat wij niet achteruit zouden gaan voetballen maar meer naar voren. Zo werd de mid-mid na de rust een spits zodat wij met 3 aanvallers speelden. Ook had ik Evelien verteld dat ik voor haar nog een beetje een vaste positie aan het zoeken ben wat erin resulteerde dat zij op meerdere plaatsen heeft gestaan. Waarschijnlijk komt Evelien het best tot haar recht op het middenveld of voorin maar dat ga ik na de winterstop nog bekijken. Goed van je Evelien dat je gelijk begreep wat ik bedoelde en dat je op iedere positie je best bent blijven doen! (dat is karakter).

Na de rust zouden wij dus de score gaan vergroten ware het niet dat de tegenstander na goed combinatiespel de 1-1 binnenschoot. Dit gooide roet in het eten wat betreft ons strijdplan maar ook nu waren de meiden vastbesloten om door te gaan. Na een paar goede kansen voor ons en 1 kans van de tegenstander waarop Esmee prachtig uit kwam lopen was het eindelijk weer raak door Kylie, 2-1 voor. Nu gingen de meiden iets makkelijker voetballen, Floor ging ook mee in de spits waardoor Nieuwe Niedorp er niet meer uitkwam. Zo werd het via een mooi schot van Rosemyn 3-1 en na een geweldig afstandsschot van Kim zelfs 4-1.

Wat een luxe meiden om met zo'n grote uitslag te winnen. Volgens mij zijn wij nu van de 9e positie gestegen naar de 7e positie op de ranglijst omdat wij van Nieuwe Niedorp hebben gewonnen en DWOW afgelast was. DWOW heeft meer doelpunten tegen dus zijn wij hen ook gepasseerd, een zeer nuttige overwinning dus meiden.

Vandaag hebben jullie een echt team laten zien wat ook voor elkaar op durft te komen en door te gaan ook als het even tegen zit. Dit wil ik na de winterstop iedere wedstrijd zien van jullie dan kunnen wij de 2e seizoenshelft misschien wel bij de bovenste 3 eindigen.

Deze week is er nog training, daarna is het winterstop dus wil ik jullie allemaal een fijne kerstvakantie wensen en een hele prettige jaarwisseling.