Hoofdbanner site 2015 2016 NEW

Scheidsrechters nieuws

Spotlight Jan Peekel 2018 fotoVereningingslid Jan Peekel, ook bekend als verenigings scheidsrechter en lid van de MOT, staat in het mei nummer van De Scheidsrechter in de spotlight. Het artikel in het vakblad van de voetbalarbitrage in Nederland staat ik het kader van stoppen van Jan als KNVB scheidsrechter.

Klik op lees meer voor het artikel of hier voor het mei nummer van dit vakblad.

Brian 310318aVorig weekend begon het internationale toernooi Holland Cup van Euro Sportring in Almere, waarvoor ik was uitgenodigd om te fluiten. Vrijdagavond, voordat het toernooi zou beginnen, had ik een bijeenkomst met uitleg over het toernooi. Hierbij waren ongeveer 100 scheidsrechters aanwezig. Zaterdagochtend om 9 uur begon het toernooi. Op die zaterdag heb ik 6 wedstrijden gefloten van een half uur in de leeftijdsgroepen Onder 10 en Onder 12. De teams kwamen o.a. uit Nederland, België, Denemarken, Engeland, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Noorwegen.

scheidsrechters 081217aOp vrijdag 8 december hebben Julian Remiëns en Valentijn Bakker op het complex van Kolping Boys de cursus verenigingsscheidsrechter afgesloten. Trots zijn we op Julian en Valentijn die geslaagd zijn voor hun diploma verenigingsscheidsrechter. Onder het motto “fluiten leer je door het te doen” hebben de mannen de afgelopen weken de cursus doorlopen. Een leermethode waarbij de scheidsrechter in de praktijk moet laten zien wat hij in huis heeft. Dit liep prima met dank aan hun begeleiders Robert, Jan en Jack.

Lana MetselaarDat het meiden voetbal in de lift zit na de fantastische prestaties van het Nederlands Vrouwen Elftal afgelopen zomer wisten wij al. Daarom keken wij ook niet gek op dat de KNVB een vrouwelijke scheidsrechter aanwees om een wedstrijd van JO 17-1 te leiden. De 16-jarige Lana Metselaar deed dat met verve. Aangezien Reiger Boys ook graag een aantal vrouwelijke clubscheidsrechters actief ziet binnen Reiger Boys is Lana meteen uitgenodigd om tijdens het Internationale Youth Toernooi te komen fluiten. Zij heeft aangegeven dit graag te willen doen. Een toezegging waar Reiger Boys heel blij mee is!

scheidsrechter 051117aZondagochtend is het scheidsrechterkorps van Reiger Boys uitgebreid met 6 nieuwe pupillen scheidsrechters. Deze jongens hadden zichzelf aangemeld om een cursus te willen volgen om te worden opgeleid tot scheidsrechter. De Pupillen Scheidsrechter Cursus 6x6 werd voor de eerste keer door de scheidsrechter commissie georganiseerd. Jack Wezepoel, cursusleider van Scheidsrechters Opleiding van Reiger Boys heeft een cursus samengesteld waarmee pupillen spelers klaargestoomd worden om wedstrijden te (bege)leiden van JO/MO 8-9. Tijdens deze cursus liet de cursusleider de kandidaten flink werken om de spelregels, welke gelden voor de 6 tegen 6 wedstrijden te gaan beheersen.

Joy

Op zaterdag 21 oktober 2017 speelde Reiger Boys MO17-2 ZA thuis tegen BFC MO17-2. De wedstrijd stond onder leiding van Joy Kalmeijer. Een aantal weken geleden floot ze met erg veel plezier haar eerste wedstrijd. Joy is speelster van Reiger Boys VR1 en speelt ook zaalvoetbal bij Reiger Boys. Wanneer ze op zaterdag een thuiswedstrijd speelt fluit ze eerst een wedstrijd. We hopen dat we haar nog vele wedstrijden zien fluiten en dat haar enthousiasme overslaat op anderen. Lijkt het je ook leuk om eens een wedstrijdje te fluiten neem dan gerust contact met ons op!

Scheidsrechters commissie v.v. Reiger Boys

week van de scheidsrechter 2017Ook dit jaar vindt de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De Week van de Scheidsrechter is van 7 tot en met 15 oktober 2017.

Tijdens deze week wil de KNVB zoveel mogelijk scheidsrechters bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten!

Jeroen 020917 cZaterdag 2 september was het dan zover. Het mobiele Digitale WedstrijdFormulier (mDWF) is in gebruik genomen. Door Reiger Boys zijn de scheidsrechters goed voorbereid aan het seizoen begonnen en zijn op de velden met de nieuwe KNVB app de nieuwe digitale spelerspassen gecontroleerd. Ook hebben veel leiders kennis gemaakt met de nieuwe werkwijze. Dank zij ondersteuning ter plaatse kon direct antwoord op de vele vragen worden beantwoord. Een groot compliment voor de mensen die hierbij een rol hebben gespeeld. Denk hierbij aan de systeem beheerder om de app op de PC's te kunnen draaien, de scheidsrechter coördinator om scheidsrechters en leiders van raad en daad te voorzien en de ontvangstdienst om de rust te bewaren in de ontvangstruimte. Zeker de terug koppeling dat het bij veel andere clubs niet zo goed geregeld was bevestigd de kop van dit stukje.

mdwfVanaf het seizoen 2017/'18 stapt het amateurvoetbal over naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal voortaan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app gaan. Op onderstaande link staat alvast wat informatie hierover, zodat je goed voorbereid bent voor het komende seizoen. http://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/digitaal-wedstrijdformulier-veld--en-zaalvoetbal/mobiel-dwf-veldvoetbal

scheidsrechter 2Beste Scheidsrechters van Reiger Boys.

Het voetbalseizoen is achter de rug en kunnen we weer lekker uitrusten op de vakantie. In september begint de competitie weer en wordt ook van onze inzet verwacht met een conditie die oppijp is. Onze ervaring leert dat dit na de eerste keren gepaard gaat met enige spierpijn na afloop. Om dit te voorkomen hebben wij het plan om gezamenlijk aan het opbouwen van de conditie te werken waarbij we natuurlijk rekening houden met ieder zijn eigen niveau.

Webshop logo site-kl

Logo Reiger Boys 70 jaar

Klik op het logo voor al het nieuws

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank

Hoofdsponsor

Vrouwen selectie

Comfortable Sportcare zwart

Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9

Appel notarissen logo
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

facebook button