VR2 260920Na een kletsnatte ochtend traden we om 12:15 aan tegen de vrouwen 1 van UVS. Een team dat grotendeels bestaat uit oud topklasse speelsters en oud internationals, die nog even lekker willen ballen op de zaterdag zonder verplichtingen te hebben om door het hele land te reizen. Tijdens de wedstrijdbespreking was de nadruk gelegd op de omschakeling, omdat hier veel te winnen valt.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette UVS heel hoog druk. Maurice zat nog niet eens of de 1e bal lag al achter Reza. Een terugspeelbal door het midden werd onderschept en simpel binnen getikt. Dit was het begin van een middagje voetballes. We kregen het niet voor elkaar om onder de druk uit te voetballen. Passes over 5 meter kwamen niet aan, draaiden in de vrouw of waren te laat met overspelen. Met ‘man’ en macht werd er verdedigd en dat kwam Liz al in de 15e minuut op geel te staan. Ondanks dat er door sommige speelsters keihard werd gewerkt wilde het allemaal niet lukken. In de 37e minuut werd ons eerste schot op doel gegeven. Met oogstrelend voetbal werd de ene na de andere goal gemaakt. We gingen de rust in met 5-0.

Tijdens de bespreking in de rust wist ik niet waar te beginnen en heb het dan ook simpel gehouden. We gaan één op één spelen. Simpel bij je vrouw blijven en de bal sneller rond laten gaan in balbezit. Die strategie leek te werken. UVS had daar wat meer moeite mee waardoor we zo waar kansen creëerden. Schoten van Judith en Joy werden uit het doel gehouden. De grootste kans was voor Lysanne die goed opkwam en vrij op de keepster af ging. Jammer genoeg werd het net niet gevonden en zou er geen eretreffer komen. Dit hielden we zo’n 25 minuten en toen gaf de tegenpartij weer gas en lagen er binnen 20 minuten weer vijf in. Met een goed keepende Reza, die enkele fraaie reddingen had, werd erger voorkomen.

Op naar volgende week, waar we toch echt meer moeten gaan laten zien.

Opstelling
1 Reza
2 Jente
3 Judith Kouwen
4 Julia
5 Loes 50” Aniek
10 Lysanne
6 Liz
8 Megan
7 Esmee 55” Zaila
9 Joy
11 Judith van Dienst

VR2 260920


Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl