Wedstrijdverslag senioren

Vol goede moed en weer geholpen door JO19 en Jeroen probeerden we de zo broodnodige drie punten te pakken. De eerste helft was eigenlijk éénrichtingsverkeer, we speelden zeker niet top maar waren gewoon beter. Jammer dat we drie opgelegde kansen niet wisten te verzilveren en er nog een doelpunt afgekeurd werd, het had onze opdracht toch wat eenvoudiger gemaakt als er een paar ingevlogen waren.

De personele problemen bij Dames 1 trekken een flinke wissel op Jong Reiger Boys. De wedstrijd tegen FC Rijnvogels VR2 was daar helaas een goed voorbeeld van. Met twee basisspeelsters mee met Dames 1 en een derde geblesseerd, was het een hele puzzel voor coach Janny Timisela om het team goed neer te zetten. Echter, dit was niet het enige probleem dat de coach had. Want of het door die ongewone posities kwam of dat het kwam door de onrust die het geschuif van speelsters tussen teams met zich meebracht bleef onduidelijk, maar er lag een soort matheid over het hele team. Daar waar de speelsters van Rijnvogels meteen vanaf het begin een felheid en winnaars mentaliteit lieten zien, stonden de speelsters van Jong Reiger Boys erbij en keken ernaar. Een veelal lage handelingssnelheid en vaak niet goed anticiperen op wat de tegenstandster zou gaan doen, zorgden ervoor dat Jong Reiger Boys gedurende delen van de wedstrijd achter de feiten aanliep.

Een terechte overwinning voor DVVA, dat veel efficienter met de kansen omsprong dan Jong Reiger Boys deed. Met snel counter-voetbal maakte DVVA dankbaar gebruik van de ‘weggevertjes’ in de defensie van Jong Reiger Boys. In de tweede helft was Jong Reiger Boys weliswaar de bovenliggende partij, maar het kon de in de eerste helft opgelopen achterstand niet meer voldoende inlopen.

Helaas vertrokken we met tien man naar de rand van de Zuiderzee richting de nummer twee van de ranglijst. Omdat op het laatste moment JO19 niet door ging werden er nog een paar jongens van hun ingevlogen voor de tweede helft en hebben we er nog een beetje een wedstrijd van kunnen maken die het aankijken zeker waard was. Wat de einduitslag doet vermoeden, dat we vreselijk opgerold zijn, zo was het echt niet sterker we stonden er versteld van hoe wij een dik uur prima speelden en nog maar 3-2 achter stonden met kans op meer. Helaas ging het in een paar minuten mis en was het over met de pret.

En plotseling waren ze daar weer, die flitsende aanvallen over beide flanken. Dat fraaie combinatievoetbal, zo kenmerkend voor Jong Reiger Boys, dat dwars door het centrum van een verdediging heen snijdt. Na een periode met wisselende resultaten in competitie- en oefenwedstrijden, hadden wat kleine omzettingen, wat accentverschuivingen en aanwijzigingen tijdens de trainingen door coach Janny het gewenste resultaat. Vorige week al zichtbaar tegen Almere, werd de lijn nu voortgezet tegen Lugdunum.

Reiger Boys 2 Jong Holland 2 15Een bijzonder enerverende wedstrijd die zeer waarschijnlijk is geschreven door Alfred Hitchcock.
Een heuse zespunten-pot die gewonnen moest worden om te blijven meedoen in de race tegen degradatie.

We begonnen voortvarend en scoorden snel de 1-0 door Daan. Er volgden vier open kansen vrij voor de keeper maar hij ging er niet in en ook een penalty was niet aan ons besteed. Er sloop wat onzekerheid in ons spel en Jong Holland kwam wat opzetten zonder gevaar overigens want we hadden de zaakjes achterin goed voor elkaar

113Net als eerder dit seizoen in Zaandam hebben Reiger Boys en Hellas Sport hun onderlinge duel afgesloten met een doelpuntloze puntendeling. In tegenstelling tot de eerdere wedstrijd toen eigenlijk Hellas Sport iets meer recht had op de overwinning was die eer nu aan de thuisploeg. Desondanks verschafte de ploeg van trainer/coach Wesley Visser te weinig kansen en was het gelijke spel dus eigenlijk wel terecht.

rbnieuw2Zaterdag was dan de als vanouds beladen derby maar helaas was er van een wedstrijd binnen een half uur al geen sprake meer want toen stond de eindstand al op het bord. Oké we gaven de doelpunten wat makkelijk weg maar het was duidelijk dat we tegen de a.s. kampioen speelden want ze waren op alle fronten beter. Vooral het bewegen rondom de man met bal was bij hun perfect verzorgd waardoor zij altijd een lopende man konden aanspelen.

Een heel spannende wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in de rangorde, met goed voetbal door beide teams, waarbij belangrijke rollen waren weggelegd voor de harde en snijdend koude wind (waar beide teams natuurlijk in gelijke mate last van ondervonden) en voor de scheidsrechter (waar alleen de bezoeksters last van ondervonden).

Webshop logo site-kl

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank

Hoofdsponsor

Vrouwen selectie

Comfortable Sportcare zwart

Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9

Appel notarissen logo
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

facebook button