Wedstrijdverslag senioren

Heren 1 101020Afgelopen zaterdag speelde de teams/elftallen van de Herenselectie van Reiger Boys voorlopig hun laatste wedstrijden gezien inmiddels de competitie door het coronavirus is stil gelegd. Dit deden de elftallen op het ‘eigen’ sportpark De Wending aan de Lotte Beesedijk te Heerhugowaard.

Reiger Boys Heren 2 speelde om 12:30 uur op het door Vitalics gesponsorde kunstgrasveld tegen het 3de team/elftal van ODIN’59 uit Heemskerk. De mannen van trainer/coach Kebabci won ook haar 4de competitie – wedstrijd, het werd 2 – 0 voor Reiger Boys 2. Bij rust was het 1 – 0 voor de mannen van trainer/coach Kebabci.

VR2 101020aNa een week hard trainen wilden we vandaag de vruchten gaan plukken. Het liep alleen allemaal wat anders. Naast de geblesseerden Aniek, Maud en de herstellende Dhara, moesten we ook de twee Judiths missen en ging Lysanne met de vr1 mee. Dus stonden we uiteindelijk met 11 vrouwen in een kletsnat Utrecht. Daar pakten de donkere wolken zich al samen.

In verband met de dames die we over hadden besloot ik van de vertrouwde 4-3-3 af te stappen en 4-4-2 met een platte ruit te gaan spelen, wat voor sommige een hele lastige opgave bleek. We kwamen goed uit de startblokken. Isa bleef vol druk zetten op haar tegenstander, veroverde de bal en kreeg deze goed voor het doel waar Megan haar schot op de lat uiteen zag spatten. Een corner van Rivierenwijkers werd slecht verdedigd en zorgde in de 10e minuut voor de 1-0. De linies werden te groot waardoor de tegenstander makkelijk de bal rond kon laten gaan. Na 20 minuten stond het al 3-0. Daarna werd ons spel wat beter en kregen we nog wat kansen. Na een voorzet van Zaila zag Megan haar schot naast gaan en werd een schot van Lieke gepakt door de keepster.

Reiger Boys Heren 1 vergat dat de wedstrijd vanaf de 1e seconde begint en leverde Reiger Boys opnieuw verlies op. Stormvogels IJVV uit IJmuiden was de tegenstander van afgelopen zaterdag en won met 5 – 3. Reiger Boys keek bij rust al achter tegen een 3 – 0 achterstand aan. Alles wat er in de 1e helft mis kon gaan, ging mis maar dan ook volledig mis. De goals vielen uit 2 hoekschoppen en 1x werd er balverlies geleden en dat werd afgestraft door Stormvogels.

In de rust kreeg men een preek van de Trainer / Coach Boukes en er werd 1 x gewisseld Jermaine Pichotte kwam voor Daan de Vries in het veld. Meteen zag men een veel beter Reiger Boys, dit resulteerde in de 56ste minuut in een doelpunt van Jordy Wijdenes, die door Floyd Groet vrij voor het vijandelijke doel werd gezet. En hij (Jordy Wijdenes) maakte de 3 – 1. De inmiddels ingevallen Daan Prins scoorde nadat Stormvogels 4 – 1 ervan had gemaakt, de 4 – 2 voor de Heerhugowaarders en er was nog ruim 12 minuten te spelen. Maar in de 86ste minuut werd de wedstrijd definitief de wedstrijd beslist, want het werd 5 – 2 voor de thuisploeg.

De Reiger Boys Vrouwen 1 wachten nog steeds op eerste punt(en) van het prille voetbalseizoen. Na 2 nederlagen, kreeg de ploeg van Trainer / Coach Smidt weer een nederlaag te slikken. De Vrouwen hadden dit aan zichzelf te wijten.

Reiger Boys Vrouwen 1 speelde afgelopen zaterdag tegen het Groningse The Knickerbockers en verloor wederom, nu stond er een 1 – 2 eindstand op het scorebord. Doelpunten vielen pas na de thee, de Vrouwen kwamen vliegend uit de kleedkamer(s), de eerste de beste goede aanval werd ternauwernood overgeschoten door Marouscha Ruiter. De door een uitstekende pass de diepte in gestuurd werd en schoot over de keepster van The Knickerbockers heen, maar haar schot belandde op het dak van het doel.

Heren 1 260920Afgelopen zaterdag stonden de 1e thuiswedstrijden in de competitie op het programma, waar de Herenteams vorige week uit speelden. Reiger Boys Heren 2 speelden tegen ZCFC Heren 2 en Reiger Boys Heren 1 tegen Olympia Haarlem. Heren 2 wonnen hun wedstrijd, met ‘slechts’ 2 – 1. Uitslag doet vermoeden, dat het heel erg moeilijk was. Niets was minder waar, de mannen van Burak Kebabci waren juist heer en meester over ZCFC Heren 2. Dat het maar 2 – 1 werd, had de ploeg geheel aan zichzelf te wijten.

VR2 260920Na een kletsnatte ochtend traden we om 12:15 aan tegen de vrouwen 1 van UVS. Een team dat grotendeels bestaat uit oud topklasse speelsters en oud internationals, die nog even lekker willen ballen op de zaterdag zonder verplichtingen te hebben om door het hele land te reizen. Tijdens de wedstrijdbespreking was de nadruk gelegd op de omschakeling, omdat hier veel te winnen valt.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette UVS heel hoog druk. Maurice zat nog niet eens of de 1e bal lag al achter Reza. Een terugspeelbal door het midden werd onderschept en simpel binnen getikt. Dit was het begin van een middagje voetballes. We kregen het niet voor elkaar om onder de druk uit te voetballen. Passes over 5 meter kwamen niet aan, draaiden in de vrouw of waren te laat met overspelen. Met ‘man’ en macht werd er verdedigd en dat kwam Liz al in de 15e minuut op geel te staan. Ondanks dat er door sommige speelsters keihard werd gewerkt wilde het allemaal niet lukken. In de 37e minuut werd ons eerste schot op doel gegeven. Met oogstrelend voetbal werd de ene na de andere goal gemaakt. We gingen de rust in met 5-0.

De Vrouwen van coach Smidt zijn de nieuwe competitie uitermate slecht begonnen en krijgen een pak slaag (1 – 5) te slikken. Tegenstander was ACV uit het verre Assen, dat ook al bij rust voor stond (1 – 2). Het 1e elftal begon gehavend aan de 1e competitie – wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen, zo was keepster Spieker geblesseerd en werd vervangen door Evelyn Schoon die normaal in een verdedigende rol op het middenveld staat geposteerd of in geval van nood centraal achterin opgesteld staat.

Reiger Boys Vrouwen 1 kwam nog wel op voorsprong, door een doelpunt van Manon Huisman. Huisman opende in de 30ste minuut de score, door de bal in de lange hoek te schieten. Maar, de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Want nauwelijks 2 minuten later had Amber Bandringa ACV al naast Reiger Boys gezet. Diezelfde Bandringa maakte vlak voor het rustsignaal de 1 – 2 voor ACV.

Nieuwe competitie, nieuwe kansen. Maar ook nieuwe regels. Zo stond Zaila wel op het wedstrijdformulier maar mocht ze niet spelen omdat er nog maar drie wissels opgesteld mogen worden in tegenstelling tot de bekerwedstrijden waarin dat er vijf waren.

Vandaag stond het 1e competitieduel op het programma thuis tegen DSS vr2 op een warm kunstgrasveld. Vanaf de aftrap was ons spel erg rommelig. We wisten elkaar slecht te vinden, waren traag in de omschakeling en gaven DSS alle ruimte om te voetballen. Hierdoor kregen de bezoekers diverse kansen die of onderschept werden door de verdediging Jente (debuterend in vr2) , Julia, Reza en Loes of werden gepakt door Liz die vandaag het doel moest verdedigen. Na de drinkpauze en een korte peptalk met wat aanwijzingen ging het wat beter en kwamen er diverse kansen voor onze dames. Judith D en Lieke werden diverse keren diep gestuurd maar wisten samen met Joy in de spits het net niet te vinden. In de 40e minuut werd door een miscommunicatie in de verdediging een speelster van DSS helemaal vrij gelaten en die fout werd genadeloos afgestraft, 0-1.

Heren shirtZowel Reiger Boys Heren 1 als Reiger Boys Vrouwen 1 zijn door de poule goed doorgekomen en hebben zich geplaatst voor het vervolg in de beker, de tweede elftallen sneuvelden jammerlijk. De mannen van Reiger Boys speelden wederom op eigen veld, tegenstander was het Haarlemse DSK. En dit al voor het 3de achtereenvolgende seizoen! De boys kwamen pas in de slotfase van de 1e helft op stoom en uiteindelijk prijkte er een 8 – 0 eindstand op het scorebord. De ruststand was slechts 1 – 0.

Vanaf meet af aan, was al duidelijk. Dat de heren niet hoefden te verliezen, waren vanaf de 1e seconde scherp. Maar in de eerste 35 minuten werden er nauwelijks kansen gecreëerd door de ploeg van coach Boukes. Wel waren er een aantal mogelijkheden, zo volleerde Mitchell Pichotte van buiten de 16 meter en moest keeper Muller (DSK) zich strekken en tikte de bal uit de kruising. Diederik Luiken probeerde vanaf 5 meter de bal via een hakbal in het doel te krijgen. Hetgeen niet lukte. Een derde mogelijkheid was voor Sem van Maren, die de bal op de achterlijn staande niet goed raakte, waardoor keeper Muller redding kon brengen.

alleen wedstrijdshirt 2020 2021Na de verloren wedstrijd van vorige week kwam West Frisia op bezoek voor ons laatste bekerduel. Met nog steeds wat pijntjes hier en daar was het lastig om de poppetjes op de juiste plaats te zetten. Danique uit de MO17-1 kwam ons dan ook na haar eigen wedstrijd versterken. Vanaf het eerste fluitsignaal speelde we veelal op de helft van de tegenstander.

Met verzorgd opbouwend voetbal vanaf keepster Judith en achterhoede Loes, Julia, Reza en Aniek werd makkelijk het middenveld, bestaande uit Judith Kouwen, Lysanne en Megan, bereikt. Lieke, Joy en Esmee kregen in de voorhoede diverse kansen. Het was Lieke die in de 13 minuut de 1-0 op het scorebord zette. Na een mooie dieptepass van Julia wist ze balbezit te houden en netjes met links af te ronden. Ondanks dat Westfrisia een aantal hele leuke speelsters had rondlopen kwamen ze er niet aan te pas. Kansen van Lieke, Lysanne, Megan, Judith K en Loes werden echter gepareerd door de keepster of belanden naast het doel. Ondanks goed combinatiewerk op het hele veld duurde het tot de 41e minuut voordat er weer werd gescoord. Ditmaal door Reza die zich goed vrij wist te spelen en met een puntertje de 2-0 binnen tikte. Met die stand op het scorebord gingen we de rust in.

Heren 1a 050920Onze voetballers hebben zich herstelt van de 2 – 0 nederlaag bij DTS van vorige week. Op eigen sportpark hadden de mannen van trainer / coach Boukes geen kind aan hun tegenstander. Het werd 13 – 0 voor Reiger Boys, bij rust was het 4 – 0.

De uitslag doet vermoeden, dat het een veegpartij was. Dat was het ook en als sommige spelers niet zoveel pech hadden in de afronding, dan had het wellicht 20 – 0 kunnen worden.

Trainer / Coach Boukes begon met: Jorrit Stoop (K); Luuk Pel (40. Daan Prins), Mitchell Pichotte, Jordy Wijdenes, Timo Blind (51. Sven van Langen); Alessandro Witkamp, Daan de Vries, Dave van Dekken (65. Sem van Maren); Dylan Groot (53 Chris Coesel), Floyd Groet, Diederik Luiken.

Webshop logo site-klDemoshop is vanaf 4 september
weer geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl