Hoofdbanner site 2015 2016 NEW

Wedstrijdverslag senioren

RB2 020618Door computerproblemen lieten de verslagen even op zich wachten dus nu maar gelijk de laatste maand in één keer. Een kat in het nauw kan rare sprongen maken waren zo ongeveer de laatste woorden van mijn vorige verslag en dat is aardig uitgekomen. Uit bij WV-HDEW stonden wij overigens onterecht dankzij een geweldige scheids met 3-1 achter maar bogen het om in 3-4 winst na een weergaloze tweede helft. De week erop walsten wij over EVC heen met 8-2 en die waren gelijk gedegradeerd. Het volgende slachtoffer waren onze vrienden van OSV, altijd een beladen pot maar met 6-1 kwamen zij er nog genadig vanaf.

VR1 wedstrijd 020618Zeven maanden werd er niet gewonnen, en hoewel het deze zaterdag ook niet binnen de negentig minuten lukte wisten de vrouwen van Reiger Boys eindelijk weer eens het zoet der overwinning te proeven. Tijdens de eerste nacompetitiewedstrijd tegen IJFC wonnen de geel-zwarten met 1-0 van IJFC nadat invalster Niki Rensen in de verlenging wist te scoren.

Interim-trainer Kamil Karaer liep na afloop met een brede lach op zijn gezicht. ‘Ik ben zo blij, en dan vooral voor die meiden. Op deze overwinning valt niets af te dingen. We hebben twee handenvol kansen gecreëerd en uiteindelijk maken we ‘m dan in de verlenging. Dit sfeer binnen de ploeg is goed, maar als je vijftien wedstrijden achter elkaar niet wint vreet dat toch aan je. Dit is een enorme boost.’

Een terechte winst, maar wel heel wat geluk bij de goals. Dat is de korte samenvatting van de wedstrijd tegen UDO, waarin Jong Reiger Boys móest winnen om de hoop op het kampioenschap levend te houden. Hoop die meteen na afloop vervloog, toen bekend werd dat WV-HEDW geen fouten had gemaakt en de wedstrijd tegen Rijnvogels met 2-0 had gewonnen. Vanaf deze plaats de hartelijke felicitaties aan de speelsters en staf van WV-HEDW met het behaalde kampioenschap.

161De laatste “dubbel” van dit seizoen heeft voor Reiger Boys niet gebracht wat men vooraf had gehoopt. Zowel het eerste vrouwenteam als Reiger Boys 1 gingen in een thuiswedstrijd met harde cijfers onderuit.

Voor Reiger Boys 1 is de laatste kans op nacompetitievoetbal zaterdag keihard de grond in geboord door HCSC. Ondanks een prima eerste helft werd de ploeg van trainer Wesley Visser in de tweede helft te kijk gezet met een grote nederlaag tot gevolg. In de eerste helft had de thuisploeg tweemaal een voorsprong genomen.

Vol goede moed en weer geholpen door JO19 en Jeroen probeerden we de zo broodnodige drie punten te pakken. De eerste helft was eigenlijk éénrichtingsverkeer, we speelden zeker niet top maar waren gewoon beter. Jammer dat we drie opgelegde kansen niet wisten te verzilveren en er nog een doelpunt afgekeurd werd, het had onze opdracht toch wat eenvoudiger gemaakt als er een paar ingevlogen waren.

De personele problemen bij Dames 1 trekken een flinke wissel op Jong Reiger Boys. De wedstrijd tegen FC Rijnvogels VR2 was daar helaas een goed voorbeeld van. Met twee basisspeelsters mee met Dames 1 en een derde geblesseerd, was het een hele puzzel voor coach Janny Timisela om het team goed neer te zetten. Echter, dit was niet het enige probleem dat de coach had. Want of het door die ongewone posities kwam of dat het kwam door de onrust die het geschuif van speelsters tussen teams met zich meebracht bleef onduidelijk, maar er lag een soort matheid over het hele team. Daar waar de speelsters van Rijnvogels meteen vanaf het begin een felheid en winnaars mentaliteit lieten zien, stonden de speelsters van Jong Reiger Boys erbij en keken ernaar. Een veelal lage handelingssnelheid en vaak niet goed anticiperen op wat de tegenstandster zou gaan doen, zorgden ervoor dat Jong Reiger Boys gedurende delen van de wedstrijd achter de feiten aanliep.

Een terechte overwinning voor DVVA, dat veel efficienter met de kansen omsprong dan Jong Reiger Boys deed. Met snel counter-voetbal maakte DVVA dankbaar gebruik van de ‘weggevertjes’ in de defensie van Jong Reiger Boys. In de tweede helft was Jong Reiger Boys weliswaar de bovenliggende partij, maar het kon de in de eerste helft opgelopen achterstand niet meer voldoende inlopen.

Helaas vertrokken we met tien man naar de rand van de Zuiderzee richting de nummer twee van de ranglijst. Omdat op het laatste moment JO19 niet door ging werden er nog een paar jongens van hun ingevlogen voor de tweede helft en hebben we er nog een beetje een wedstrijd van kunnen maken die het aankijken zeker waard was. Wat de einduitslag doet vermoeden, dat we vreselijk opgerold zijn, zo was het echt niet sterker we stonden er versteld van hoe wij een dik uur prima speelden en nog maar 3-2 achter stonden met kans op meer. Helaas ging het in een paar minuten mis en was het over met de pret.

En plotseling waren ze daar weer, die flitsende aanvallen over beide flanken. Dat fraaie combinatievoetbal, zo kenmerkend voor Jong Reiger Boys, dat dwars door het centrum van een verdediging heen snijdt. Na een periode met wisselende resultaten in competitie- en oefenwedstrijden, hadden wat kleine omzettingen, wat accentverschuivingen en aanwijzigingen tijdens de trainingen door coach Janny het gewenste resultaat. Vorige week al zichtbaar tegen Almere, werd de lijn nu voortgezet tegen Lugdunum.

Webshop logo site-kl

Logo Reiger Boys 70 jaar

Klik op het logo voor al het nieuws

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank

Hoofdsponsor

Vrouwen selectie

Comfortable Sportcare zwart

Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9

Appel notarissen logo
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

facebook button