Wedstrijdverslag senioren

De inhaalrace is begonnen! In een zeer belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent hebben we gelijk goede zaken gedaan. In een wervelende eerste helft namen wij direct het heft in handen en na een paar gemiste enorme kansen schoot Robin met een prachtig schot van een metertje of twintig ons op voorsprong. De beer was los en het ging lopen als een trein met als resultaat een 6-0 voorsprong met rust door goals van o.a. Michel, Dave en Martijn.

Reiger Boys VR1 SteDoCo VR1 13Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen SteDoCo op het programma. Uit in Hoornaar werd dit affiche door ons met 1-0 nipt gewonnen en op de ranglijst hadden wij beide 15 punten, dus het beloofde spannend te worden. Na een prima voorbereiding in de winterstop waarin onder andere topklasser RCL met 4-1 werd verslagen, eindigde de wedstrijd tegen Rijnvogels vorige week in een grote teleurstelling (4-2 verlies). Natuurlijk speelden “omstandigheden” hier een rol, maar daar hebben wij nu eenmaal mee te maken deze weken, en dus zou het vandaag – zonder excuus – gewoon beter moeten.

Afgelopen zaterdag hebben wij tegen een iets beter Marken een prima partij gespeeld. Zij staan op de vierde plek in onze reserve 2e klasse en wij staan inmiddels onderaan. Het verschil bleek echter niet zo groot sterker nog de eerste 25 minuten waren voor ons en we kwamen verdiend op voorsprong door een mooi doelpunt van Daniel Vos. Daarna gooide Marken er een schepje bovenop en bleken zij vooral fysiek wat sterker maar uiteindelijk viel de 3-1 pas in de laatste minuut en zat de 2-2 er tot dat moment zeker nog in.

Reiger Boys VR1 Odysseus 91 VR1Vrouwen 1 van Reiger Boys heeft de eerste helft van het seizoen afgesloten met een 3-1 overwinning op Odysseus '91. Nadat er uit de laatste vier wedstrijden slechts drie punten werden behaald was de overwinning een welkome opsteker voor de ploeg van trainer/coach Cor Smit. ,,Ik heb de meiden de hele week bewust gemaakt van het belang van deze wedstrijd. Het was een kwestie van in het linkerrijtje of in het rechterrijtje het jaar eindigen. Met een vijfde plaats afsluiten vind ik een prima prestatie na de promotie van afgelopen seizoen".

Jong Reiger Boys 021217Geinspireerd door het verslag van Vrouwen 1 op rijm, hier het verslag van Jong Reiger Boys in dezelfde stijl en dat is ook heel fijn.

Vandaag mocht Jong Reiger Boys weer aan de bak,
Fiore zat op de bank want die was brak.

Naast haar zat Tessa
en daarnaast ook Judith K.

Allebei zijn geblesseerd,
dus het duurt nog even totdat ze weer zijn teruggekeerd.

De tegenstander was Hoofddorp,
af en toe was er een corner en soms een inworp.

VR1 021217a“Op een ijskoud kunstgrasveld
hebben wij vandaag Be Quick geveld”

Zo wilden wij eigenlijk dit verslag beginnen…
maar dan moet je natuurlijk wèl winnen.

In Zwolle op bezoek bij de nummer twee
viel dat in de praktijk lang niet mee.

In een prachtig ‘Winter Wonderland’
Zette Be Quick de wedstrijd al snel naar eigen hand

Zij scoorden al na een minuut of tien,
hadden wij wat korter kunnen dekken misschien?

Reiger Boys EVC 16In een zeer enerverend duel heeft Reiger Boys voor het eerst in zes wedstrijden weer eens de volle winst behaald. De ploeg van trainer/coach Wesley Visser moest hiervoor wel het onderste uit de kan halen want na een ruim half uur stond men tegen EVC op een 1-3 achterstand. Met een gezonde dosis karakter en teamspirit werden echter alsnog de drie punten binnen gesleept.

Van quitte af aan gebeurde er voldoende op deze koude zaterdagmiddag in Heerhugowaard-Zuid. Al in de 2e minuut moest keeper Guus van Wetering van de thuisploeg redden op een inzet van Ruben Bond, maar nauwelijks zestig seconden verder lag de bal alsnog bij hem achter in het net toen spits Leon Spoorenberg uithaalde. Het geschrokken Reiger Boys zocht hierop direct de aanval en dat leverde nog binnen een kwartier de gelijkmaker op toen een voorzet van Yvo Kuiken door Dave van Dekken op waarde werd geschat. Hoewel de EVC-grensrechter wilde doen geloven dat dit in buitenspelpositie gebeurde was hier in de verste verte geen sprake van en honoreerde scheidsrechter Vriesenga de goal.

Ik zou dit seizoen geen verslag maken, maar ik kan me nu niet inhouden. De mannen moesten vandaag tegen het team waar ze vorig jaar ook tegen moesten. Een vervelende tegenstander. Nu weer tegen die gasten. Met een team vol invallers begonnen we aan de wedstrijd. We kwamen op voorsprong door een mooi doelpunt. Het spel ging op en neer. En beide teams scoorden nog een keer. Hoewel die goal van OSV twijfelachtig was. Wel of niet over de lijn. Maar de scheids vond van wel, dus, 1 – 2. Rust.

VR2 251117Bijna ging het mis, maar uiteindelijk zegevierde de gerechtigheid, want Jong Reiger Boys was gedurende deze wedstrijd veel beter dan Lugdunum. Na een turbulente week, waar ik hier nu niet nader op in wil gaan, en een paar mindere wedstrijden, zag trainster Janny Timisela haar team met mooi combinatievoetbal aan een duidelijke veldoverwicht werken. Binnen een half uur stond het 0-2 voor Jong Reiger Boys en leek Lugdunum klaar voor de slacht. Twee kapitale blunders in de JRB verdediging, waar Lugdunum uiterst efficient mee om ging, brachten de stand nog voor de rust weer in evenwicht.

Reiger Boys VR1 Ter Leede VR2 1Na twee nederlagen op rij (Heerenveen ligt ons niet zo..) was het vandaag weer de hoogste tijd voor een overwinning. Dat moest dan gebeuren thuis tegen Ter Leede VR2. Twee seizoenen geleden nog een absolute hoogvlieger in de hoofdklasse, waar wij - als uiteindelijke degradant - destijds als één van de weinige ploegen van wisten te winnen. Dat is uiteraard geschiedenis, maar het is inmiddels gebleken dat de geschiedenis bij ons enige voorspellende waarde heeft (lees: succes tegen o.a. IJzendijke en Klarenbeek, en herhaaldelijk verlies van Rijnvogels). Hoe dan ook, Ter Leede had uit 7 wedstrijden 11 punten, twee meer dan wij, dus een overwinning zou meteen een stijging op de ranglijst betekenen. Wel zo lekker, met een feestje in de kantine voor de boeg.

Wartburgia was al een minuut bezig voordat het bij Jong Reiger Boys ook doordrong dat de wedstrijd was begonnen. Toen stond het dus al 1-0 voor Wartburgia, dat een start kende a la Max Verstappen. Eenmaal wakker, trok Jong Reiger Boys snel het initiatief naar zich toe. Eerst was er de vrije trap door Fiore, die maar net naast ging. Vervolgens gaf Evelyn de bal in de loop van Anika mee, die dit heel beheerst afrondde en binnen 7 minuten de stand weer gelijk trok: 1-1. Hierna ontwikkelde zich een spannend kijkspel met kansen over en weer. Jong Reiger Boys had een licht veldoverwicht, waarbij meteen de aantekening dat het aan keepster Jessica te danken was dat de rust met een 1-1 stand bereikt werd.