Wedstrijdverslag jeugd

Reiger Boys JO11 1 Jong Holland JO11 1 26Reiger Boys JO11-1 is naar een vijfde plaats in de hoofdklasse opgeklommen na een nipte zege op Jong Holland. Na een snelle voorsprong gingen de boys van trainer Barry Schipper toch met een achterstand rusten. In het laatste kwartier volgde de ommekeer en wist men alsnog drie punten uit het vuur te slepen (3-2).
Onze fotograaf was er woensdagavond bij en de foto's zijn hier te bekijken.

rb jo8Onze jonge toppers van Reiger Boys JO8-1 speelden woensdagavond een heuse derby in de oefenwedstrijd tegen de buren van KSV JO8-1.

De ploeg uit 't Kruis won het duel met 1-4. Onze fotograaf was er bij en maakte een serie mooie foto's die hier zijn te bekijken.

MO17 1 210418Vandaag stond alweer de 8e speelronde op het programma en onze derde treffen met Delta Sports uit Houten. Met een tussenstand van 1-1 in de onderlinge duels, stond er voor ons eigenlijk niets meer op het spel en lijkt de derde plaats het hoogst haalbare. De Delta meiden daarentegen dragen de rode lantaarn en willen daar maar wat graag vanaf. Toch zal de wedstrijd van volgende week meer door het hoofd van de speelsters spoken? Beide teams komen dan in actie tijdens de halve finales van de KNVB-beker. Wij mogen dan op bezoek bij sc ‘t Gooi en Delta Sports bij koploper Sporting 70. Vandaag verwachtte we dan ook eigenlijk een wedstrijd waar vrijuit gespeeld kon worden.

MO17 1 140418Op 17 februari stond de kraker tussen de Kampioenen uit Hoofdklasse A en B al eerder op het programma, maar speelde we toen ongeïnspireerd en zonder enige overtuiging en dachten we lang zelfs nog ongeschonden het strijdtoneel te verlaten, totdat drie minuten voor tijd vanuit een corner de 0-1 viel. Wat als we vandaag wel strijdvaardig van start zouden gaan? Dat moesten we dan wel doen zonder Sydney, Jacky en topscorer Marouscha. Ditmaal moest zij invallen bij Jong Reiger Boys. De overige 12 teamleden moesten dus extra de mouwen opstropen en net als vorige week laten zien dat ze ook dan gewoon de punten kunnen pakken. Toen begonnen we prima aan de ‘returns’ met een 3-1 overwinning op Maarssen en zouden we weer stiekem naar boven kunnen kijken bij een eventuele overwinning op koploper Sporting 70.

Het zijn wat rumoerige tijden bij de MO17.1 met o.a. spelers die in hun koppie al veel te vroeg met volgend seizoen bezig zijn, maar lijkt alles na een goed en lang gesprek uitgesproken te zijn en konden we met frisse moed gaan starten aan de inhaalrace. Dit moesten we dan wel doen zonder aanvoerder Michelle. Zij heeft eerder deze week afscheid genomen van het team en de verdiende overstap naar Jong Reiger Boys (VR2) gemaakt. Ook Jacky ontbrak, maar dit vanwege ziekte. Op deze eerste echte lentedag van het jaar, met de zon strak aan de blauwe hemel en de thermometer die de 18 graden aantikte, was Maarssen onze tegenstander in de eerste “return”. Op 10 februari eindigde het duel in Maarssen op 1-1, maar zouden we nu vol voor de winst gaan. Alles of niets. Dat de meiden er ook zin in hadden was goed te merken op het veld.

MO17 1 240318Vandaag stond de wekker al vroeg.. heel vroeg en bracht de vijfde wedstrijd uit de voorjaarscompetitie ons naar Haarlem. Daar troffen we de laatste tegenstander uit de voorjaarseditie aan en tot vorige week koploper in Hoofdklasse A: DSS. We begonnen aan de wedstrijd met een achterstand van drie punten op koploper Sporting ‘70, maar was vandaag de opdracht het veroveren van de tweede plaats ten koste van tegenstander DSS. We konden vandaag zelfs voor het eerst sinds september weer beschikken over de voltallige selectie. Veel wissels, maar wel allen klaar om de strijd met de kampioen uit de eerste klasse aan te gaan.

MO17 1 100318Na het bereiken van de halve finales in het bekertoernooi vorige week, kwam er een eind aan een wat mindere fase (mede door het vele blessureleed) en hopelijk zou die lijn doorgetrokken worden. Want met slechts één puntje uit twee wedstrijden in de competitie (en slechts één doelpunt) was de opdracht voor vandaag duidelijk: winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan en al helemaal als je op bezoek moet bij Delta Sports.

image1 1Na een ijskoude week, waarbij de gevoelstemperatuur zelfs rond de -15 lag en mede daardoor ook logischerwijs niet altijd getraind kon worden, klonk vanochtend toch het sein: “it giet oan”. Geen Elfstedentocht natuurlijk, maar de laatste kwartfinale in de MO17 Hoofdklasse groep. Sporting ‘70, Delta Sports ‘95 en sc ‘t Gooi wisten zich al eerder voor de halve finales te plaatsen en mochten Reiger Boys en Kolping Boys vandaag in een onderling duel gaan uitvechten wie de laatste ticket zou bemachtigen?

MO17 1 170218Vandaag stond de “clash” tussen Reiger Boys MO17-1 (kampioen Hoofdklasse A) en Sporting ‘70 MO17-1 (kampioen Hoofdklasse op het programma. Na het onnodige puntenverlies tegen Maarssen (1-1) en de overwinning van Sporting ‘70 op Buitenveldert (3-1) van afgelopen week, lag de druk bij ons. Zonder Stacey, Lieke, Sydney en Shanice, maar met Kim van den Akker, werd er om 12.30 uur afgetrapt op sportpark “de Wending”.

MO17 1 100218Na het behaalde (ongeslagen) kampioenschap in Hoofdklasse A van vorige week, stond vandaag de focus weer helemaal gericht op de voorjaarscompetitie. Zes teams, 10 wedstrijden en niet de minste. Uit hoofdklasse A treffen we alleen Buitenveldert, maar uit hoofdklasse B de complete top drie: Sporting’70, Delta Sports en Maarssen. Kampioen DSS (1e klasse) maakt de lijst compleet. Onze eerste opponent was Maarssen, de nummer drie uit hoofdklasse B. In de poulefase van de KNVB-beker kwamen ze (te) laat op gang en werden tot twee keer toe op een oorwassing getrakteerd (overigens niet van de minste: 1-5 tegen Alliance ‘22 en 2-5 tegen Sporting’70), maar hielden wel Buitenveldert op 0-0.

Webshop logo site-kl

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank

Hoofdsponsor

Vrouwen selectie

Comfortable Sportcare zwart

Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9

Appel notarissen logo
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

facebook button