Hoofdbanner site 2015 2016 NEW

Wedstrijdverslag jeugd

RB 019 kampioen 120618Afgelopen zaterdag 9 juni, was het dan eindelijk zover, de wedstrijd tegen concurrent Dirkshorn O19-1. Deze wedstrijd was al eens verplaatst maar ging nu eindelijk gespeeld worden. Het was voor Reiger Boys O19-1 zaak om niet te verliezen want deze twee teams stonden precies gelijk in punten maar Reiger Boys O19-1 had een veel beter doelsaldo. Meteen van het begin lieten onze jongens zien dat zij graag wilde winnen en met goed georganiseerd voetbal werden er aanvallen opgezet zonder dat Dirkshorn gevaarlijk werd.

MO171 kampioen 030618Vandaag was dan de dag.. de KNVB-BEKERFINALE 2017-2018. Onze opponent was een oude bekende. Sporting 70 dat tot tweemaal toe effectiever dan ons was in de onderlinge duels. De Utrechtse formatie gaat voor de “treble”, want na het ongeslagen najaarskampioenschap werd ook het voorjaarskampioenschap ongeslagen binnen gesleept en zou de KNVB-beker, waarin de enigste nederlaag viel te noteren, de kers op de taart zijn. Het zou daarmee Hoogland opvolgen dat vorig seizoen alle drie de hoofdprijzen opeiste. Wij waren echter niet van plan om aan dat scenario mee te gaan werken. Wel wisten we dat het een lastige taak zou gaan worden. In Heerhugowaard werd het 0-1 voor Sporting en in Utrecht 2-0. Ondanks deze twee nederlagen, waren we niet de mindere, wel de ongelukkigste. We schatte onze kansen dan ook in op 50/50.

logo nl jeugdvoetbalRuim vijf maanden na het behaalde kampioenschap op het VTT toernooi in het Brabantse Sint-Michielsgestel, waren we weer terug op hetzelfde complex. Met de overige 15 beste teams uit Nederland werd er vandaag gestreden om het Nederlands Kampioenschap. Tijdens de bekendmaking van de poule indelingen in mei, was het al snel duidelijk dat we in de “poule de doods” zaten ingedeeld met in totaal 3 districtskampioenen! Dit terwijl er slechts vijf voorrondes gehouden zijn. Wij werden kampioen van district Zuid, Eindhoven werd dat in Oost, BDE uit Emmen in Noord en Oliveo uit Pijnacker werd toegelaten met een wildcard. Een loodzware poule dus, waarbij alleen de nummer één kans hield op de felbegeerde NK titel.

MO17 1 260518Eind mei en de laatste wedstrijd uit de voorjaarscompetitie én tevens laatste thuiswedstrijd, stond in het draaiboek. Een wedstrijd die er op papier niet veel meer toe doet. Ongeacht de uitslag blijft DSS 2e en Reiger Boys 3e. Toch werd het vandaag niet gezien als een “oefenpotje”. Helemaal niet zelfs. Beide teams spelen volgende week de bekerfinale en was dit de perfecte laatste voorbereiding op die grote dag. DSS speelt de finale in groep 2, Reiger Boys in groep 1. Voor laatst genoemde stond er iets anders op het spel vandaag... eerherstel, na de geflatteerde 4-0 nederlaag in Haarlem. Er werd aangetreden zonder vaste keepster Tamara die door een enkelblessure de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Ditzelfde verhaal geld voor Sydney. De vervangster onder de lat was voor de tweede keer dit seizoen “aanvaller” Stacey.

bal in doelOndanks een slechte seizoenstart heeft Reiger Boys onder 15-1 degradatie in de hoofdklasse ontlopen. Na 15 wedstrijden gespeeld te hebben had de ploeg uit Heerhugowaardzuid slechts 4 punten. Met nog 5 wedstrijden te spelen hadden de boys elke week een finale wedstrijd, wat heeft geresulteerd in 4 winstpartijen en 1 gelijkspel, namelijk:
07 april thuis gewonnen tegen HBC met 3 - 1
14 april uitwedstrijd tegen Zouaven 1 - 1, laatste minuut de gelijkmaker, altijd lekker!
21 april thuis gewonnen tegen SDZ 3 - 1
19 mei thuis gewonnen tegen DIOS 3 - 0

Deze wedstrijd onder warme zonnige omstandigheden, mag nog even verteld worden. De verwachtingen waren vrij positief vanwege de stand in de competitie. De warmte en het tijdstip speelde zeker mee, en tot grote frustratie kwam RB op achterstand, gevolgd binnen een minuut met nog een doelpunt. Onbegrijpelijk.

JO9 210518Nadat de kruitdampen van ons eigen IYT waren opgetrokken, zaten de mannen van de JO9 op 2e pinksterdag alweer vroeg in de auto op weg naar Hilversum voor het Super F toernooi van sc ’T Gooi. Een sterk bezet toernooi met 40 clubs waarin clubs als AFC, Ter Leede, BFC, Diemen, Legmeervogels, Zeeburgia, Hollandia, Elinkwijk, Heracles en Excelsior meededen.

MO17 1 12051812 mei en de voorlaatste speelronde uit de voorjaarscompetitie stond op de kalender. Na drie thuiswedstrijden tegen Buitenveldert (1-1 en 3-1 tegen de MO17.1 en 2-2 tegen de talenten O17), mochten we nu eens op bezoek bij ze in Amsterdam Zuid. De belangrijkste wedstrijd werd echter in Haarlem gespeeld, want daar ontving nummer twee DSS koploper Sporting 70. Bij minimaal een gelijkspel zou de titel voor de Utrechtse formatie al binnen zijn en bij winst zouden wij zelfs weer zicht hebben op de tweede plaats. De laatste wedstrijd (26 mei) ontvangen wij DSS op sportpark de Wending en hebben we nog wat recht te zetten.

image1De apotheose van het bekertoernooi dient zich aan. Wie plaatst zich voor de FINALE op zondag 3 juni bij Legmeervogels in Uithoorn? Die vraag werd vandaag beantwoord.

Om 11.15 uur werd er in Utrecht afgetrapt voor de eerste halve finale tussen Sporting 70 en Delta Sports. Nog voor wij aan onze wedstrijd tegen Sc ‘t Gooi begonnen, kregen we te horen dat Sporting 70 zich via een 5-3 zege wist te plaatsen voor de finale.

Reiger Boys JO11 1 Jong Holland JO11 1 26Reiger Boys JO11-1 is naar een vijfde plaats in de hoofdklasse opgeklommen na een nipte zege op Jong Holland. Na een snelle voorsprong gingen de boys van trainer Barry Schipper toch met een achterstand rusten. In het laatste kwartier volgde de ommekeer en wist men alsnog drie punten uit het vuur te slepen (3-2).
Onze fotograaf was er woensdagavond bij en de foto's zijn hier te bekijken.

Webshop logo site-kl

Logo Reiger Boys 70 jaar

Klik op het logo voor al het nieuws

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank

Hoofdsponsor

Vrouwen selectie

Comfortable Sportcare zwart

Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9

Appel notarissen logo
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

facebook button