vrijwilliger_scoutingHet is een droom van veel spelers. In de toekomst spelen bij Ajax, PSV, Feyenoord of AZ. Misschien wel in het Nederlands elftal of een buitenlandse club. Dit lukt helaas maar een enkeling.

Het scouten, het signaleren van talentvolle spelers, vindt bijna dagelijks plaats langs de velden van verschillende voetbalverenigingen. Ook lopen op sportcomplex de Wending regelmatig vertegenwoordigers van andere voetbalverenigingen rond met als doel spelers binnen te halen die in de toekomst een tam kunnen versterken. Zo zijn in het verleden spelers van Reiger Boys “verhuisd” naar AZ en Ajax.

Als ambitieuze voetbalvereniging wil je met je selectie-elftallen op een zo hoog mogelijk niveau spelen. Dat betekend dat je moet investeren in een goede (jeugd) opleiding. Niet alleen gekwalificeerde trainers zijn daarvoor nodig maar je zult ook talenten, vooral uit de recreatieve teams, moeten kunnen onderscheiden. Hiervoor is enkele jaren geleden een commissie in het leven geroepen met als doel getalenteerde spelers te signaleren. Deze groep bestaat uit personen met jarenlang voetbal- of trainerservaring. Kortom mensen die snel kunnen zien of een speler het in zich heeft.

Resultaten van enkele jaren scouting binnen Reiger Boys zijn inmiddels duidelijk zichtbaar. In de hogere leeftijdscategorieën worden minder spelers opgemerkt doordat de gekwalificeerde spelers in voorgaande jaren al zijn opgemerkt en inmiddels al hoger op spelen. In de jongere leeftijdsgroepen worden elk jaar weer grote groepen spelers gesignaleerd die een kans krijgen hoger op te gaan spelen. Al is het niet direct dan wel het jaar erop. Door een goede samenwerking tussen scouts, trainers en hoofdtrainers is het ook dit jaar weer gelukt ijzersterke selectieteams te formeren die op hoog niveau in de competitie kunnen meerdraaien.

De scoutingcommissie is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie
comfortable logo nw

Hoofdsponsor
Zaalvoetbal
logo woest callantsoog
Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl

SponsorKliks, gratis sponsoren!