Jeugd nieuws

toernooienEr zijn verschillende teams die zich de afgelopen maanden hebben aangemeld voor toernooien die georganiseerd worden door allerlei verenigingen. Zoals het er nu naar uit ziet zullen weinig of geen van deze toernooien doorgang kunnen vinden. Van de eerste hebben wij al een afbericht ontvangen. Het team die zich hiervoor had aangemeld is inmiddels op de hoogte gebracht.

Zodra wij van andere verenigingen annuleringen ontvangen zullen wij de betreffende teams informeren. Daarnaast hebben wij de aanmeldingsmogelijkheid voor uittoernooien voorlopig uit gezet. Over enige tijd verwachten wij deze weer aan te kunnen zetten voor toernooien in het nieuwe seizoen.

Met sportieve groet,
Koos Koster
Coordinator uittoernooien

voetbalschool 2 070321Afgelopen zondag is de eerste dag van de Reiger Boys voetbalschool van start gegaan. Met de enthousiaste en energieke deelnemers zijn de trainers Kay, Sten en Brian hard bezig geweest om er een mooie en leerzame eerste dag van de maken. De training was vooral gericht op balcontrole en snelheid in combinatie met het beoefenen van de technische vaardigheden zowel met als zonder bal.

‘We kijken terug op een hele leuke eerste dag van de voetbalschool. De keuze om dit jaar de groepen op te splitsen in selectie en recreatie is zowel voor de trainers als voor de spelers een goede keuze geweest. Wij kunnen op deze manier het niveau aanbieden waar de spelers behoefte aan hebben. Dit vinden wij erg belangrijk. Spelers individueel nog beter proberen te maken op verschillende gebieden die er zijn in de voetballerij is het mooiste wat er is. Samen werken naar een doel om het resultaat te behalen is een vorm van doorzettingsvermogen en leergierigheid. Zowel als kind en als speler op deze leeftijden is dat ontzettend interessant om mee te werken.’

Kay Brands, Brian Blankert & Sten Schellingerhout

voetbalschool 1 210221 voetbalschool 2 210221 voetbalschool 3 210221

De vorig seizoen opgestarte voetbalschool gaat weer van start, alleen dit jaar in een iets ander jasje. Vorig jaar hebben wij gemerkt dat alle groepen bij elkaar niet altijd even goed werkt. De ene speler heeft wat meer uitdaging nodig en de andere speler heeft wat meer individuele aandacht nodig. Hierom gaan we dit seizoen met drie verschillende groepen werken: een meiden groep, een jongens groep en een jongens selectie groep.

Ben jij tussen de 8 en 15 jaar en wil je nog meer voetballen en je verder ontwikkelen? Meld je dan nu aan voor het volgende traject van de voetbalschool!

We werken in trajecten van zes weken waarin je iedere zondag één uur en 15 minuten training krijgen. Deze trainingen zullen gericht zijn op het ontwikkelen van de individuele techniek (traptechniek, dribbeltechniek, het perfect aannemen van de bal etc.), maar ook willen wij gaan trainen op de zogeheten CLUKS. Dit zijn de vijf bewegingsvaardigheden: coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid.

Bij de jongere leeftijden zullen wij vooral bezig zijn met voet/oog coördinatie en de techniek. Bij de oudere leeftijdsgroep gaan we al iets meer aan de slag met hoe snel je reageert en hoe sterk je bent in jouw duel. Daarnaast komt ook daar de techniek aan bod.

Het traject van zes weken kost 55 euro per speler en is toegankelijk voor interne, maar ook externe spelers!

Tim Kroon l Daniël Jonker RZowel Tim Kroon van de huidige 11-1 en Daniël Jonker van de huidige 10-1 van Reiger Boys maken volgend seizoen allebei de overstap naar de 11-1 van AZ.

Tim Kroon begon in 2016 bij de jongste kabouters van Reiger Boys. Met een prachtige linkervoet en razendsnel viel toen al op dat Tim erg goed met de bal overweg kon. Het duurde dan ook niet lang voordat Tim naar een leeftijdscategorie ouder werd doorgeschoven. Hier kwam Tim terecht in een talentvolle lichting welke nog steeds de basis vormt van de huidige O11-1 van Reiger Boys.

Met dit team speelde Tim mooie competities en toernooien waar o.a. tegen vele amateur topteams en (internationale) BVO's zoals bv. FC Köln, Rapid Wien, ADO Den Haag en FC Zwolle werd gespeeld en vaak ook met een mooi resultaat. Op meerdere toernooien werden mooie prijzen behaald met hier en daar een mooie titel. Zo waren de 1e prijs bij het AZ toernooi en plaatsing voor de finaleronde van de Randstad Cup mooie hoogtepunten naast de vele andere leuke (o.a. straat- en zaal) toernooien die keer op keer weer een garantie waren voor spektakel.

IMG 2557Joost Meijer trainer van de onder 13-1 had het geweldige plan om een mix toernooi te organiseren met de jongens en de meiden. Dit werd verdeeld in poule A en B. Met als winnaar AZ en Juventus. De kinderen waren zichtbaar aan het genieten en het was lekker druk op het complex. Ook sommige trainers waren zoals altijd fanatiek (ik zal geen namen noemen).

Mooi om te zien dat onze voorzitter Dick Kuijl zelf de vrijwilligers voorzag van koffie. Ook nu weer alle vrijwilligers bedankt voor het mogelijk maken van dit toernooi. Hopelijk krijgt het nog een keer vervolg.

Vomar manderijnen 2Als bestuur wilden we graag tussen Sinterklaas en Kerst iets lekkers uitdelen aan de jeugd. In de Vomar vonden we een partij en zij schonken maar liefst 750 mandarijnen voor onze jeugdspelers. Afgelopen zaterdag werden ze tijdens de activiteiten uitgedeeld. Teams die er afgelopen zaterdag niet waren kunnen hun mandarijnen ophalen in de ontvangstruimte en komende week uitdelen tijdens de training. Alle vrijwilligers bedankt voor het uitdelen en Vomar bedankt voor dit heerlijke en gezonde tussendoortje!

JO16 1 kickbox 1Ik denk dat elk team in deze rare Corona tijd wel worstelt met de gedachten wat kunnen we zaterdag organiseren voor de jongens. Wij hadden bedacht om een Kick Boks les te laten geven aan de JO16 1 door Meijro Gym. Even kijken hoe het met de conditie van de jongens is gesteld.

Ruud, de eigenaar van de gym, is erg enthousiast en ging lekker aan de slag met de jongens. Eerst een warming up waarna ze lekker tegen de boksbal konden slaan. Het was een intensieve les, de jongens waren lekker moe en dus een geslaagde zaterdagmiddag!

Ook andere teams van Reiger Boys zijn welkom om een les te komen volgen. Er liggen folders voor iedereen in de ontvangstruimte bij de club. Het adres is Meijro Gym, W.M. Dudokweg 8 in Heerhugowaard (tegenover de Kwantum).

Kijk op onze FaceBook pagina voor een videoverslag.

20201028 192530Op dinsdavond 28 oktober brachten de spelers van de JO16-1 van Reiger Boys een bezoek aan Sina voetballab. In plaats van trainen werd deze tijd besteed om een aantal fysieke testen te doen en oefeningen om o.a. hun reactievermogen te testen. Trainer Sten Schellingerhout: "Het bezoek vond ik een erg mooie ervaring voor mezelf als trainer maar al helemaal voor de spelers. Voor mij als trainer is het interessant om te weten waar de lichamelijke uitdagingen van de spelers liggen, de spelers zelf gaan dat op deze manier zelf ook inzien. Daarbij is het onwijs tof dat de spelers -meteen aan het begin- lichamelijk onderzocht worden en dat wij daar als trainers direct inzicht in krijgen. Zo zie je bijvoorbeeld bij veel spelers die echt links- of rechtsbenig zijn dat er een duidelijk verschil is in kracht tussen de beide hamstrings. Dit wordt gemeten bij de krachttest en de sprongtest. Na de fysieke testen hebben ze nog wat voetbaloefeningen gedaan en een pittige piepjestest. Al met al ook een echt teamuitje en we zijn benieuwd naar de resultaten. Dan kunnen we later in het seizoen opnieuw testen."

info 250920Vrijdag 25 september vond in de kantine van Reiger Boys de ‘Uitleg spelregels voor ouders’ plaats. Met genoeg animo vertelde Jack Wezepoel, een zeer ervaren KNVB clubscheidsrechter, over alle ins en outs over de spelregels bij voetbal. Onderwerpen zoals inworp, corner, buitenspel, vrije trap, maar ook de verschillende regels bij pupillen en senioren, kwamen aan bod. Er was ook genoeg gelegenheid voor het stellen van vragen, die duidelijk en met veel plezier werden beantwoord door Jack Wezepoel. Het was een zeer geslaagde avond, die wij vaker zullen organiseren.

De presentatie is via de volgende link te downloaden.

Webshop logo site-klDemoshop is de komende
periode gesloten.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en worden
dan bij u thuisbezorgd.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl