Oproep aan alle leden, ouders en vrijwilligers: geen alcohol voor minderjarigen

rbnieuw2Zoals iedereen weet mogen jongeren onder de 18 géén alcohol drinken, óók niet in de kantine van Reiger Boys. Iedereen die achter de bar staat en alcohol serveert, moet een verantwoord schenken certificaat hebben. Het barpersoneel leert daarbij dat ze geen alcohol mogen schenken aan minderjarigen en dat ze om een ID moeten vragen bij twijfel over de leeftijd wanneer er alcoholhoudende drank wordt gevraagd. In de praktijk komt het voor dat er door minderjarigen bier wordt gedronken. Hierbij kunnen de jongeren door barpersoneel of andere bestuursleden worden aangesproken. Natuurlijk begrijpen wij dat de verleiding groot is, maar het mag gewoonweg niet!

De gemeente Dijk en Waard heeft aangekondigd dat zij actiever gaan controleren bij sportverenigingen. Afgelopen zaterdag hebben wij dit direct mogen ervaren en hebben controleurs twee minderjarigen met een biertje aangetroffen. De namen zijn door de gemeentemedewerkers genoteerd en doorgegeven aan de BOA. Voor nu hopen wij dat het deze keer bij een waarschuwing blijft, want een overtreding van de Alcoholwet heeft namelijk de volgende gevolgen:

  1. Het horecabedrijf dat de alcoholhoudende drank heeft verstrekt krijgt een boete van € 1.360,- . Bij een tweede overtreding binnen twaalf maanden, wordt dit bedrag verhoogd met 50%. Bij een derde keer wordt de boete verdubbeld en de alcoholvergunning van de club kan dan worden ingetrokken.

  2. Strafbaar feit minderjarige – het is verboden om alcoholhoudende drank te bezitten, de minderjarige overtreder van 16/17 jaar krijgt een boete van € 100,- (voor 14/15 jarige overtreders is de boete € 50,-)

  3. Strafbaar feit meerderjarige – alcoholhoudende drank dat wordt doorgeven aan de minderjarige is ook verboden. Hierop staat een boete van € 100,-

Wij willen hierbij een dringend beroep doen op iedereen, dus ook ouders, trainers en andere kantinebezoekers om hier alert op te zijn. Wil je een minderjarige of meerderjarige alcoholdoorgever zelf niet aanspreken, meldt het dan in ieder geval bij het barpersoneel, de verenigingsdienst of een ander aanwezig bestuurslid.

Iedereen wil hetzelfde, een gezellige nazit in de kantine. Laten we hier dan ook samen aandacht aan besteden!

Bestuur Reiger Boys

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl