Voel je je onveilig? Praat erover!

10 gouden regelsVanuit het bestuur willen we graag het volgende met jullie delen. Op 17 januari jongstleden is er in het complex door een jongere geprobeerd om -toen de deur nog op slot was- een foto van een 8-jarig jongetje te maken na het plassen op de wc. Het jongetje voelt zich door het incident onveilig op Reiger Boys. Het incident is gemeld bij diverse instanties. Niet alleen deze jonge speler en zijn ouders, maar ook wij als bestuur zijn hier enorm van geschrokken. Wij keuren ieder geval van grensoverschrijdend gedrag af. Grensoverschrijdend gedrag is gedrag waarmee iemand een ander schade toebrengt op fysiek, seksueel, mentaal of emotioneel vlak.

Voel je je onveilig of heb je ervaringen met grensoverschrijdend gedrag binnen onze vereniging? Dan kun je dit melden bij iemand die je vertrouwt zoals jouw ouders, jouw trainer of coach, een coördinator of een verantwoordelijk bestuurslid. Ook heeft Reiger Boys een vertrouwenspersoon. Deze vertrouwenspersoon is onafhankelijk en staat buiten de vereniging. Zij is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook kun je een melding maken bij de Gedragscodecommissie van Reiger Boys. Dit kan via een formulier op onze website via deze link. Jouw melding wordt dan door leden van de Gedragscodecommissie in behandeling genomen en er zal contact met je opgenomen worden. Ook zij staan los van het bestuur waardoor zij, binnen de club, een onafhankelijk onderzoek kunnen starten.

Buiten onze vereniging om zijn er ook instanties die je kunt benaderen, zoals de vertrouwenspersonen van de KNVB (klik hier), Centrum Veilige Sport van NOC NSF (klik hier) of bijvoorbeeld de kindertelefoon (klik hier) Uiteraard kan je ook contact opnemen met de politie, daar kun je ook aangifte doen als je dat wil. Aangifte doen betekent dat je de politie vraagt om een onderzoek in te stellen naar het strafbare feit. Reiger Boys zal ten alle tijden meewerken aan een politie onderzoek.

Gedragscode en 10 Gouden regels
Reiger Boys heeft gedragsregels en een gedragscode regelement, deze kun je hier vinden op de site. De 10 gouden regels van Reiger Boys vind je ook overal op het complex.

We willen iedereen binnen de vereniging oproepen om deze nogmaals te lezen, je eraan te houden en elkaar op mogelijk grensoverschrijdend gedrag aan te spreken.

Voor ouders
Aan ouders willen we vragen het gesprek aan te gaan met hun kinderen over eventuele gebeurtenissen die hij of zij als onveilig heeft ervaren.

Laten we het met elkaar veilig houden zodat iedereen met plezier kan voetballen.

Met sportieve groet,
Bestuur v.v. Reiger Boys

10 gouden regels

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

 
logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl