UPDATE Reiger Boys m.b.t. coronavirus 3 april 2020

rbnieuw2Beste leden, ouders/verzorgers, trainers/begeleiders en vrijwilligers,

Zoals eerder aangegeven heeft de KNVB dinsdag besloten om het amateurvoetbalseizoen als beëindigd te beschouwen. Als Reiger Boys bestuur betreuren we dit, maar tegelijkertijd snappen we dit ook.

Het besluit van de KNVB betekent dat wij als bestuur helaas aanvullende maatregelen moeten treffen om de financiële continuïteit van de vereniging zoveel mogelijk zeker te stellen. Hierover willen we jullie nader informeren alsmede over hoe we nu verder gaan tot het einde van het seizoen.

Aanvullende maatregelen zijn:

 1. Voor de werknemers wordt via de nieuwe tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) gekeken of er vanuit het UWV een tegemoetkoming in de loonkosten kan worden verkregen als gevolg van omzet verlies.
 2. De aanvraag om gebruik te maken van de regeling “tegemoetkoming schade COVID-19” is inmiddels ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
 3. Alle vrijwilligers-, onkosten en reiskostenvergoedingen voor de periode april t/m einde van het seizoen worden voor alle vrijwilligers geschrapt. In deze periode worden immers geen of nauwelijks werkzaamheden verricht. De vrijwilligers die het betreft zijn hierover individueel geïnformeerd.
 4. De vervanging van de wedstrijdkleding wordt verschoven naar de winterstop van 2020. Vervangen is eerder niet mogelijk omdat wij nu niet in de gelegenheid zijn om dit proces op een goede wijze te begeleiden richting de leden en de leveranciers, SMP en JAKO.
 5. Met de gemeente Heerhugowaard en de KNVB gaan we in gesprek over een korting op de doorlopende kosten. We betalen immers nog steeds voor de huur van velden en kleedkamers, gebruikersbelastingen en KNVB afdracht, terwijl we hier geen gebruik van maken.
 6. Helaas gaat het 7x7 voetbal (3 april, 17 april, 8 mei) eveneens niet door.

We komen eind april bij jullie terug over de volgende activiteiten:

 • De supercup op de vrijdagen in juni
 • De jeugd BBQ’s worden indien mogelijk verschoven naar eind juni of het begin van het komende seizoen.

Aangezien de extra Algemene Leden Vergadering in juni niet doorgaat, gaat het niet meer lukken om een besluit te nemen over de vrijwilligersbijdrage. Daarom blijft deze voor het seizoen 2020/2021 onveranderd. De restitutie van de vrijwilligersbijdrage over het seizoen 2019/2020 wordt verrekend met de contributie van het seizoen 2020/2021 voor alle vrijwilligers die de werkzaamheden reeds hebben verricht. Als er leden zijn die vrijwillig willen afzien van teruggave van hun vrijwilligersbijdrage en het bedrag ten gunste willen laten komen van de club dan kunnen jullie dit laten weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe verder tot het einde van het seizoen?

Op de achtergrond gaan, ondanks het feit dat we de komende periode niet kunnen trainen en geen wedstrijden kunnen spelen, de volgende punten door:

 1. De gemeente zal (eerder) starten met het onderhoud aan de velden. Graag nog wel even de aandacht voor het feit dat het complex tot nader orde gesloten blijft voor alle activiteiten.
 2. De voorbereiding op het komende seizoen. We hebben het hier dan over o.a. :
  - teamindelingen
  - inschaling van de teams
  - trainingsschema opstellen
  - de verdere organisatie erom heen
  De planning is om dit rond 30 mei te publiceren. Hierover worden de ouders/verzorgers en leden via de trainers/begeleiders nader geïnformeerd. De KNVB heeft bepaald dat: “De uiterste overschrijvingsdatum blijft vooralsnog gehandhaafd op 15 juni.”
 3. Het bestuur gaat met alle uitdagingen die er nu zijn verder aan de slag om te komen tot een sluitende begroting voor het seizoen 2020/2021.

Wij hopen echt dat de situatie rond het Coronavirus zich spoedig, en het liefst nog voor het einde van het voetbalseizoen stabiliseert, zodat wij het complex weer open kunnen stellen. Tot die tijd: denk allen goed om jezelf en elkaar.

Zodra er meer bekend is informeren wij jullie weer. We hopen in ieder geval ook in de voorbereiding op weg naar het komende seizoen weer op jullie inzet en betrokkenheid te kunnen rekenen. Als er vragen zijn laat deze dan even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dank voor jullie begrip, samen staan we sterk!

Met sportieve groet,

Namens het voltallige bestuur,
Dick Kuijl
Voorzitter v.v. Reiger Boys

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smp



Ster en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl