Jorn BerkhoutAZ heeft vrijdagochtend eigen jeugdspeler Jorn Berkhout gecontracteerd. De 17-jarige centrale verdediger tekende een overeenkomst tot medio 2022. Het is voor Berkhout zijn eerste contract in het betaalde voetbal.

Berkhout speelt sinds de zomer van 2013 in de AZ Jeugdopleiding. Daarvoor kwam hij uit voor de amateurs van Reiger Boys uit Heerhugowaard.

Onder 17
Dit seizoen speelt de verdediger zijn wedstrijden voor AZ Onder 17. Ook werd hij dit jaar opgeroepen voor de landelijke Onder 17-futuregroep van de KNVB. In november 2018 is hij door de AZ Jeugdopleiding uitgeroepen tot Speler van de Maand.

Berkhout: 'Hard werken'
"Dit is een mooi moment voor mij", zei Berkhout na het zetten van zijn handtekening. "Ik hoop zo snel mogelijk in het stadion te spelen. Daar ga ik heel hard voor werken. En je ziet aan Kenzo Goudmijn, die deze week op zijn zeventiende debuteerde, dat het hard kan gaan."

Huiberts: 'Inzichtelijk sterk'
"Jorn heeft kwaliteiten aan de bal én kan meedogenloos verdedigen", reageerde Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "Jorn is inzichtelijk heel sterk: Hij kan lezen wat er in een wedstrijd gebeurt en handelt daar ook naar. Het is een jongen met veel potentie, dus ik ben blij dat hij zich bij ons de komende jaren kan ontwikkelen tot een stabiele AZ-1-speler."

Bron: www.az.nl

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

Jorn Berkhout

Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie
comfortable logo nw

Hoofdsponsor
Zaalvoetbal
logo woest callantsoog
Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl

SponsorKliks, gratis sponsoren!