McDonald’s Heerhugowaard gaat de strijd tegen zwerfafval

IMG 1028Afgelopen zaterdag heeft McDonald’s restaurant Heerhugowaard samen met bijna 80 McDonald’s restaurants mee gedaan aan de Landelijke Opschoondag. De medewerkers van McDonald’s hebben samen met ruim 25 Reiger Boys jeugd spelers inclusief enkele ouders in de omgeving zwerfafval verzameld. Het resultaat was ruim acht volle vuilniszaken. De jeugd stond er versteld van wat mensen zoal laten rondslingeren. Na afloop kregen de spelers en ouders als dank een Happy Meal aangeboden.

Samen verantwoordelijk
De Landelijke Opschoondag is een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon. Met de deelname vraagt McDonald’s extra aandacht voor het beperken van zwerfafval. Tijdens de Landelijke Opschoondag vragen bedrijven, organisaties en gemeenten door het hele land aandacht voor zwerfafval. Ook McDonald’s restaurants zetten zich tijdens deze dag extra in om zwerfafval in hun omgeving aan te pakken. Floor Uitterhoeve, Manager Sustainability van McDonald’s Nederland: “We doen er met onze restaurants iedere dag zo veel mogelijk aan om het gasten makkelijk te maken afval op te ruimen. Toch zijn er nog steeds mensen die afval op straat gooien. Daarom werken wij al jaren nauw samen met Nederland Schoon en gemeenten om zwerfafval te beperken. Wij vinden zwerfafval een verantwoordelijkheid van iedereen en om zwerfafval te reduceren, moeten we samen de handen uit de mouwen steken. ”

McDonald’s en Stichting Nederland Schoon
Om de omgeving van de 245 McDonald’s restaurants in Nederland schoon te houden, heeft McDonald’s samen met Stichting Nederland Schoon onderzoek gedaan naar consumentengedrag en beperking van zwerfafval. Zo zorgt McDonald’s voor prullenbakken op strategische plekken op het terrein van alle McDonald’s restaurants om het gasten zo makkelijk mogelijk te maken hun afval weg te gooien. Daarnaast ruimen medewerkers van McDonald’s meerdere malen per dag zwerfafval op, ook afval dat niet afkomstig is van McDonald’s en afval tot ver buiten het restaurantterrein. McDonald’s heeft de ambitie om het verzamelde afval nog slimmer te verwerken en te recyclen tot een hoogwaardige grondstof voor nieuwe toepassingen.

Meer informatie over de samenwerking van McDonald's met Stichting Nederland Schoon is te vinden op mcdonalds.nl/meerweten 

IMG 1024

IMG 1025

IMG 1026

IMG 1028

IMG 1029

IMG 1030

IMG 1031

IMG 1032

IMG 1034

IMG 1036

Vomar club is koning

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

 
logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl