Spannend. De eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen. Met een nieuwe trainster, een vernieuwd team en in een nieuwe competitie-klasse. Voor de beker tegen Odysseus ’91 VR2. Sommige speelsters stapten bijna letterlijk uit het (vakantie)vliegtuig het veld op, anderen waren al een paar weken weer in training. De opstelling bevatte daarom ook wat verrassingen, met speelsters die op voor hen ongewone posities speelden. Of waren het juist tactische vondsten van de trainster, want de meiden deden het allemaal goed. Odysseus bleek niet echt de tegenstander te zijn waaruit je kunt afleiden waar je nu staat als team. Dat zal moeten blijken uit de komende bekerwedstrijden tegen Wartburgia VR3 en De Meer VR1. Leerzaam was het zeker, om te wennen hoe het er aan toe gaat wat betreft (handelings)snelheid en fysieke inzet op het seniorenniveau.

De wedstrijd begon flitsend. Binnen een minuut belandde een voorzet van Odysseus op de paal en binnen anderhalve minuut onderschepte Judith (de Bruin) de bal in de verdediging van Odysseus en bracht Anika in stelling. Van zeker 30 meter schoot Anika de bal, met een gemene stuit vlak voor de keepster, in de goal: 1-0. Jong Reiger Boys drukte door, want twee minuten later loste Valerie van net buiten het strafschopgbied een hard schot, dat de keepster op stijlvolle wijze kon verwerken. Dat lukte niet toen Zoë de bal in de verdediging van Odysseus onderschepte, haar tegenstandster uitkapte en de bal fraai in de touwen joeg: 2-0. In de 22-ste minuut werd Joyce tot het uiterste beproefd, toen zij een harde inzet met haar vingertoppen tot corner verwerkte. Achterin hadden Amber, Fay, Evelyn en Ashley de zaken verder goed onder controle en zij konden geregeld mee naar voren. Meerdere vloeiende aanvallen in deze fase zullen de trainster tot tevredenheid hebben gestemd. Eén zo’n vloeiende aanval begon bij Ashley helemaal op links. Via Fiore en Anika kwam de bal bij Bianca op uiterst rechts. Bianca speelde Judith (de Bruin) aan, die de bal naar de doorgelopen Anika plaatste. Helaas had de grensrechter onderweg ergens buitenspel geconstateerd. Even later schoot Evelyn van grote afstand rakelings naast het doel en werd Bianca pas op het laatste moment gestopt door de ver uitgelopen keepster.

De tweede helft begon net zo flitsend als de eerste helft. Binnen enkele minuten stond het 3-0, toen Judith (de Bruin) op rechts doorbrak en de bal terug legde op de opgekomen Anika, die in de verre hoek schoot. De 4-0 leek binnen te rollen, na een snelle uitbraak door Judith (de Bruin), maar de bal stuitte via de binnenkant paal weer het veld in en daar was niemand meer om het af te maken. Judith (Kouwen) stond aan de basis van één van de mooiste aanvallen. Zij speelde Valerie op links aan. Via Ashley en weer Valerie kwam de bal bij Sharon, die met een fraaie passeerbeweging haar tegenstandster het bos in stuurde. Helaas vond zij niemand voor de goal die het af kon maken. Anne en Tessa werden ingebracht om de verdediging te versterken, terwijl Beau haar kwaliteiten als aanvalster kon tonen. Het veranderde weinig aan het spelbeeld, waarin Odyseus wel aandrong, maar de beste kansen voor Jong Reiger Boys waren. Volgende week de zware wedstrijden tegen Wartburgia VR3 en De Meer VR1, waarin de meiden echt getest zullen worden.

Opstelling: Joyce Meijer, Amber Hoogeveen (83, Tessa Saueressig), Evelyn Schoon, Fay Rood, Ashley Koeleman, Anika Schulte, Fiore Coli (55, Judith Kouwen), Valerie Fleijsman (78, Anne de Kramer), Bianca Webeling (45, Sharon Swart, 83, Beau Kaandorp), Judith de Bruin, Zoë Dobber.

Webshop logo site-klDemoshop is de komende
periode gesloten.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en worden
dan bij u thuisbezorgd.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl