Verslag Internationaal Vrouwen Toernooi Gramsbergen

De meiden van Reiger Boys MO19 hebben een fantastische prestatie geleverd door op het Internationale (senioren) Vrouwen Toernooi van Gramsbergen de tweede plaats te veroveren. In de finale verloren zij pas na shootouts van zondag hoofdklasser Maarssen. Het voortreffelijk georganiseerde toernooi in Gramsbergen bestaat uit drie zelfstandige toernooien: het A-toernooi voor topklasse, hoofdklasse en eerste klasse teams, het B-toernooi voor tweede en derde klasse teams en het C-toernooi voor de laagste klassen. Reiger Boys MO19 kwam uit in het B-toernooi en dat was een uitstekende kans om kennis te maken met het senioren voetbal en te kijken waar ze staan tov van teams uit de tweede en derde klasse.

Reiger Boys MO19 – Ossweil Ludwigsburg Damen 1: 2-0
De coach van Ossweil had vooraf op zijn whiteboard een heel strijdplan voor zijn team opgesteld, maar stond na enkele minuten letterlijk met open mond te kijken naar wat Reiger Boys liet zien. Zijn team is niet van de eigen helft afgeweest, op één moment na toen Ossweil een vrije trap mocht nemen. Binnen anderhalve minuut scoorde Judith de 1-0. Drie minuten later was het Fay die de 2-0 maakte. Dat het daarbij bleef, had met name te maken met het feit dat Reiger Boys de krachten spaarde voor de volgende poulewedstrijd.

Reiger Boys MO19 – Maarssen Dames 1: 1-0
Maarssen, uitkomend in de zondag hoofdklasse, was van een heel ander kaliber en dit was de eerste echte kennismaking met seniorenvoetbal. Maarssen speelt goed verzorgd positiespel, waardoor de Reiger Boys verdediging voortdurend alert moest zijn, en schuwt ook de stevige lichaamsinzet niet. Dat kwam ze duur te staan, want na een volstrekt overbodige bodycheck tegen Marouscha, krulde Manon op weergaloze wijze de bal uit de vrije trap achter de keepster: 1-0. Maarssen zette alle zeilen bij, maar slaagde er niet in te scoren. Pal voor het eindsignaal zag de scheidsrechter als enige op het veld een overtreding door Reiger Boys en gaf Maarssen een penalty. Die Joyce vervolgens tot tweemaal toe redde en daarmee de overwinning op Maarssen.

Reiger Boys MO19 – Bergbentheim Dames 1: 3-2
Een rare wedstrijd. Telkens wanneer Reiger Boys aanzette, scoorden ze ook. Maar even gemakkelijk lieten ze die voorsprong ook weer wegglippen. Binnen twee minuten zeilde een voorzet van Valerie achter de keepster. Valerie heeft vaker zo gescoord, waardoor aangenomen mag worden dat het zo bedoeld was. Een minuut later scoorde de doorgebroken Marouscha de 2-0. Hoewel er nog heel wat kansen werden gecreëerd, nam Reiger Boys toch wat gas terug en gaf zo Bergbentheim de kans terug te komen tot 2-2. Reiger Boys zette weer aan en met een identieke ‘zeilbal’ stelde Valerie de 3-2 overwinning veilig.

Reiger Boys MO19 – Gramsbergen Dames 1: 4-1
In de kwartfinale moest Reiger Boys het opnemen tegen de organiserende vereniging, Gramsbergen. Na 15 seconden stond Gramsbergen al met 0-1 voor. Iedereen bij Reiger Boys was nu wel wakker en met prachtige, vloeiende aanvallen werd de verdediging van Gramsbergen helemaal gesloopt. Zoë slalomde door de verdediging en gaf de bal voor, waar Manon haar tegenstandster uitkapte en de stand gelijk trok. Joyce bereikte met een verre uittrap Marouscha, die alleen op de keepster afging: 2-1. Judith gaf precies op het juiste moment een steekpass, waardoor Marouscha haar tweede goal van de wedstrijd kon maken: 3-1. Tot slot speelde Manon de bal over de verdediging naar Fay, die onder de keepster door de 4-1 eindstand binnen schoot.

Reiger Boys MO19 – TSV Klausdorf Damen 1: 2-1
In 2015 had Klausdorf het toernooi gewonnen en in de kwartfinale had het team diepe indruk gemaakt op de interim-coaches en supporters van Reiger Boys. Technisch en tactisch bekwame speelsters, sterk en fit, met veel snelheid in het team. Dit zou een zware dobber worden. Maar de speelsters van Reiger Boys waren veel minder onder de indruk. Brutaalweg zochten ze de aanval en vochten ze voor wat ze waard waren. Aanvankelijk had Klausdorf een klein overwicht, dat de Duitse dames bekroonden met een openingsgoal: 0-1. Maar door hard te werken, als team te opereren en gewoon heel goed te voetballen, kantelde Reiger Boys de wedstrijd volkomen. Anderhalve minuut na de openingsgoal vocht Valerie zich door de verdediging en gaf met een loepzuivere lob de keepster het nakijken: 1-1. Vijf minuten later maakte Marouscha de feestvreugde compleet, door een afvallende bal na een corner van dichtbij in het net te knallen. Met een 2-1 overwinning was de finale bereikt!

Reiger Boys MO19 – Maarssen Dames 1: 0-0, 1-2 na shootouts
De finale tegen zondag hoofdklasser Maarssen. De eerste grote kans was voor Zoë, die op het laatste moment werd afgestopt door een verdedigster. Vervolgens bouwde Reiger Boys met meerdere goede aanvallen de druk op. Maarssen moest het vooral hebben van de ‘dode spelmomenten’, maar Joyce neutraliseerde een corner en een vrije trap op souvereine wijze. De laatste 4 minuten van de eerste helft (die 12 minuten lang was) had Reiger Boys een duidelijk veldoverwicht en een beetje pech dat een kansrijke situatie als buitenspel werd beoordeeld, terwijl het dat niet was.

De tweede helft werd voor een groot deel op de helft van Maarssen gespeeld. Een schot door Valerie werd een prooi voor de keepster. Uit een corner kon de hoog opspringende Marouscha bijna de bal inkoppen, temidden van speelsters die twee koppen groter waren. Maarssen kreeg de bal niet weg en net binnen het strafschopgebied, zoals de videobeelden aantoonden, maakte een verdedigster hands. Echter omdat dit voor de scheidsrechster moeilijk te beoordelen was, gaf ze geen penalty, maar een vrije trap op de lijn van het strafschopgebied. Wederom krulde Manon de bal achter de keepster, maar trof helaas de lat. Hoewel Joyce een paar maal in actie moest komen, creëerde Maarssen geen echte kansen. Dat deed Reiger Boys wel, toen Judith door de verdediging heen brak en die de bal ternauwernood tot corner kon verwerken. De snel en slim genomen corner gaf Anika de kans om vrijuit te schieten, maar haar schot ging net over. De reguliere speeltijd eindigde daarmee in een 0-0 gelijke stand. Shootouts, ipv van penalties, moesten de beslissing brengen. Maarssen won die shootouts met 2-1 en ging zo met de beker naar huis.

Gezien het wedstrijdverloop van de finale en gezien het verloop van het hele toernooi, mogen de meiden van Reiger Boys MO19 enorm trots zijn en kunnen ze terugkijken op een fantastisch gespeeld toernooi. Ze zijn duidelijk klaar voor een volgende stap.

Onze demoshop is weer vanaf 23 september elke zaterdag geopend van 10 tot 12 uur.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl