Gelijkspel Reiger Boys-vrouwen illustratief voor seizoen

166 100217Het is de vrouwen van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau opnieuw niet gelukt om de drie punten te pakken in een wedstrijd waar men er eigenlijk wel op recht op had. In de thuiswedstrijd tegen FC Gelre was de Heerhugowaardse ploeg oppermachtig en kreeg het een tiental kansen, maar moest men lijdzaam toezien hoe de gasten er in de slotfase toch met een punt vandoor gingen (1-1).

Trainer/coach Wouter Moraal erkende na afloop dat de uitslag tekenend was voor het gehele seizoen: ,,Dit is zo zuur. We stonden goed, we speelden goed, maar belonen ons zelf niet door de kansen er in te schieten. Het was helemaal niet vreemd geweest als je met de rust met 4-0 of 5-0 voor staat". De oefenmeester was daarmee nog voorzichtig want de mogelijkheden die de geel-zwarten kregen waren enorm. Zowel de lat, de paal alsmede een goede keepster van Gelre stonden geluk in de weg en er waren ook nog een handvol mogelijkheden die over of naast het doel verdwenen. Zo doken onder meer Lotte Bijl, Larissa Smit en Danique Nagel vrij voor het doel op, maar geen van allen kregen zij de bal tegen de touwen. Nog dichterbij was Chantal Hendriksen wiens inzet via beide palen weer het veld in rolde. Tegenover de talrijke mogelijkheden voor Reiger Boys, kon FC Gelre slechts tweemaal gevaarlijk worden, maar beide keren stond keepster Jacky Reus paraat. Op slag van rust kon de thuisploeg alsnog met een voorsprong gaan rusten toen aanvoerster Aaike Verschoor toch het net vond.

Deze veel te minieme voorsprong bood echter geen zekerheid, en dat bleek ook wel in de tweede helft toen Reiger Boys wederom een handvol kansen om zeep hielp. In de slotfase kreeg men hier de rekening voor gepresenteerd want met nog maar twee minuten op de klok was het Rozemarijn Hendriks die de bal achter de foutloos keepende Reus schoot en daarmee FC Gelre een punt schonk. Door alles op de aanval te gooien probeerde Reiger Boys nog wel een driepunter er uit te halen, maar dit zat er niet meer in.

EREDIVISIE VROUWEN ZAAL

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau VR1 - FC Gelre VR1 1-1 (1-0)

1-0 Aaike Verschoor
1-1 Rozemarijn Hendriks

Verslag en foto's: Paul van der Molen

225 100217

Vomar club is koning

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

 
logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl