Reiger Boys zaalvrouwen gokken op 2e seizoenshelft

Reiger Boys Treffer Uitzendbureau VR1 KTP Nieuw Roden VR1 6De vrouwen van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau hebben het jaar 2016 afgesloten met een nederlaag. In de thuiswedstrijd tegen KTP Nieuw Roden verloor de ploeg van Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo met 1-3. De ambities om dit jaar de play-offs van de eredivisie te bereiken staan daardoor voorlopig in de ijskast, maar de Heerhugowaardse formatie gokt op een goede tweede seizoenshelft.

De wedstrijd tegen Nieuw Roden was eigenlijk illustratief voor het seizoen tot nu toe. Een aantal malen had het team dit seizoen recht op een punt of meer, maar stond het na afloop met lege handen. Wellicht dat de vele mutaties binnen de selectie bij hebben gedragen aan deze wisselvalligheid. Reiger Boys verloor immers afgelopen zomer een aantal dragende speelsters. Met enkele ervaren krachten er bij zoals Aaike Verschoor, Stefanie Gorter en Danique Nagel lijkt het met de kwaliteit wel goed te zitten, en over de toekomst hoeft men zich in Heerhugowaard al helemaal geen zorgen te maken want vele talenten kloppen op de deur. Ook voor de wedstrijd tegen Nieuw Roden was er ruimte in de selectie voor een van die talenten. Bij afwezigheid van aanvoerster Verschoor mocht de 15-jarige Hannah Flapper aansluiten bij de groep. Een ander talent, Anika Schulte, zit inmiddels al enige weken bij de selectie en laat tot nu toe een prima indruk achter.

Reiger Boys was vrijdagavond met name in de eerste helft de betere ploeg, maar schoot de kansen er simpelweg niet aan. Namens de gasten deed Renee Huizinga dat wel door met een strak schot keepster Jacky Reus te passeren. Met nog drie seconden op de klok kwam de thuisploeg nog voor de rust op gelijke hoogte. Stefanie Gorter, samen met Reus een van de uitblinksters, zorgde voor de 1-1.
In de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar wederom lukte het voor Reiger Boys niet om een punt uit het vuur te slepen. Amber Bandinga scoorde namens de gasten de 1-2 en het was jammer dat de scheidsrechter even later een overtreding op Danique Nagel over het hoofd zag waarna Grytsje van den Berg de wedstrijd feitelijk besliste: 1-3.

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau hervat de competitie op vrijdag 13 januari 2017 met een thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen Pernis.

ZAALVOETBAL EREDIVISIE VROUWEN

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau - KTP Nieuw Roden (1-3)

0-1 Renee Huizinga
1-1 Stefanie Gorter
1-2 Amber Bandringa
1-3 Grytsje van den Berg

STAND

1. Pernis 8-21
2. KTP Nieuw Roden 9-21
3. Zuidoost United 10-21
4. FC Gelre 10-17
5. Drachtster Boys 9-16
6. GSFV Drs. Vijfje 9-16
7. Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau 10-13
8. Hovocubo 10-11
9. Pro Futsal Club 9-10
10. Avanti/Keuning Advocaten 10-4
11. Team Alkmaar/Sportstars 10-1

Foto's en verslag: Paul van der Molen - D&P Sportfotografie

Reiger Boys Treffer Uitzendbureau VR1 KTP Nieuw Roden VR1 11

Vomar club is koning

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

 
logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl