Na ruim een jaar niet spelen door blessure leed, scoorde Kelly weer. En hoe! Met een strak schot in de rechter benedenhoek, tekende zij de 1-2 aan. De wedstrijd begon spectaculair. Binnen 2 minuten scoorde Sporting de 1-0, met een kopbal na een fraaie aanval. Slechts 2 minuten later stond het weer gelijk. Jitske en Tessa speelden de bal heel kalm breed naar de rechterkant op Judith (Kouwen), die een splijtende pass op Anika gaf. Die gaf de bal in één keer voor, waar Zoë de bal betrekkelijk gemakkelijk kon intikken. Daarna ontwikkelde zich een heel aantrekkelijk en op en neer gaand duel. Sporting heeft technisch zeer vaardige speelsters, maar als team schoot het toch tekort tegen Reiger Boys. Waar Reiger Boys met verzorgd voetbal aanval na aanval kon opbouwen, moest Sporting zich noodgedwongen beperken tot een enkele uitval. Zelfs de ‘diehard’ Sporting supporters langs de kant spraken zich bewonderend uit over de speelwijze van Reiger Boys, waarbij keepster Joyce ver voor haar doel mee voetbalt als extra verdedigster. Vier minuten nadat Kelly voor een voorsprong had gezorgd, viel de 1-3. Na een kort genomen vrije trap op het middenveld, mocht Tessa vrij oplopen. Zij speelde Judith (de Bruin) op rechts aan, die de bal panklaar op het hoofd van Anika legde. Met een beheerste knik kopte Anika de bal in het doel. Ook de 1-4 viel gedurende de eerste helft, toen Aniek met een fenomale cross-pass over grote afstand Fay wegstuurde. Met een ziedend schot, dat de keepster onvoldoende onder controle kon krijgen, zette Fay de 1-4 ruststand op het scorebord.

Na de pauze een iets ander wedstrijd beeld. Fiore en Chabeli, beiden geblesseerd, waren niet aan de wedstrijd begonnen. Tessa en Ashley, met kleinere pijntjes, werden gespaard en dat gold ook voor Kelly.
Dit, en de stand op dat moment, gaven de coaches Robert en Suzanne de gelegenheid om het team om te gooien en op een iets andere manier te laten spelen. Dat gaf aanvankelijk nogal wat onwennigheid, waardoor Sporting meer kon aandringen. Anne, Judith (Kouwen), Jitske en Aniek zorgen er echter wel voor dat Joyce bijna niet hoefde in te grijpen en die enkele keer dat dat wel moest, stond Joyce er natuurlijk ook, maar de aanvoer naar voren toe stokte een beetje. Dat wil niet zeggen dat er geen grote kansen meer waren, want o.a. Valerie, met een creatieve omhaal, en Manon, met een afstandsschot, zorgden daar wel voor. Maar ze moesten het nu zelf doen, want de snelle, vloeiende aanvallen uit de eerste helft ontbraken in deze fase. Later ging dat weliswaar beter, maar je zag toch dat nogal wat speelsters verkeerde beslissingen namen, de bal te lang bij zich hielden of de verkeerde kant op draaiden. Dat gaf bij deze stand niet zo en is alleen maar leerzaam. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor Reiger Boys met een 1-4 overwinning de terugreis naar Heerhugowaard aanvaardde.

Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie
comfortable logo nw

Hoofdsponsor
Zaalvoetbal
logo woest callantsoog
Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl

SponsorKliks, gratis sponsoren!