IMG 8451Afgelopen dinsdag was het zover, we mochten met Reiger Boys O10-1 toernooi spelen bij AZ op het nieuwe trainingscomplex te Wijdewormer. Zeer serieus toernooi waar alleen de beste teams/spelers van NH voor worden uitgenodigd. Op het parkeer terrein bij Reiger Boys (verzamelplek) was de spanning op de koppies al te zien. Eenmaal aangekomen bij AZ eerst even alles goed bekijken op het mooie complex van AZ, mooie kantine, mooie kleedkamers. Maar we kwamen om te voetballen, en bij aankomst stond de beker al klaar om door ons meegenomen te worden.

IMG 8456De 1e wedstrijd was tegen Den Helder o10, deze wedstrijd begonnen we heel goed, waardoor we al snel op 2-0 voorsprong kwamen en in het 2de gedeelte maakte we ook 3-0. Daar waren we ook de organisatie even kwijt en wist den helder wat terug te doen 3-1. Maar een sterk reiger boys maakte gelijk daarna een einde aan alle hoop die den helder nog had 4-1. Dik verdiend gewonnen dus. 2e wedstrijd was tegen de Zouaven o10-1, die begonnen we heel matig waardoor we snel 2-0 achter kwamen en niet scherp stonden. Even snel wat aanpassingen en we knokte ons terug tot 2-2 wat tevens ook de uitslag was, gelijkmaker was een vrije trap van Thomas die hem vanaf 20 meter inschoot. 3e wedstrijd was tegen AFC 34 o10-2, deze waren we heer en meester, gewoon een klasse beter en deze wonnen we met 2-0. Beetje trappertjes in dat team maar evengoed zijn we als eerst geplaatste door naar de finale rondes. We waren helaas niet ongeschonden uit de strijd gekomen, Justin had de passeer actie van ze leven en werd door 2 man in de sandwich genomen. Kon niet meer verder helaas de rest v/d dag. Daarbij kwamen Sven die iets verrekte (lies) en Twan na een overtreding van de tegenstander geblesseerd uit. Uiteindelijk konden deze mannen gelukkig weer door! De halve finale speelden wij tegen Zeeburgia O10, een zeer sterke tegenstander en deze moesten we beginnen met 7 man, precies genoeg om te kunnen starten. Gelukkig melde Twan zich snel weer na een bezoek aan de fysiotherapeut van AZ-1 die daar samen zat met Haps en Dos Santos.

Ondanks dat Zeeburgia iets meer balbezit had, creëerde ze weinig tot geen kansen omdat het als een huis stond bij Reiger Boys. Tot het moment dat wij op het midden een vrije trap kregen die werd snel en kort genomen, Jorden speelde Thomas in die schoot richting goal en Mounir verlengde die bal met zijn hoofd waardoor de bal meer snelheid kreeg en de keeper was kansloos, prachtige goal en wat een vreugde zeg. We hielden ons goed staande en waarbij gezegd mag worden dat iedereen aan het buffelen was, een serieuze teamprestatie van onze mannen. En toen kwam het fluitsignaal, einde wedstrijd en BAM naar de finale, tegen Jong Holland O10-1 waar we in de competitie net met 7-6 hadden verloren. Tijd voor revanche, de wil om te winnen straalde er vanaf.

IMG 8241We mochten opkomen onder de tune van de Champions League, waar de coaches zelf kippenvel kregen, en we begonnen super goed aan deze finale. Lekker fel en wat ik al zei die wil om te winnen was ook op het veld te zien. Iedereen stond kort te dekken en we liepen goed vrij! De eerste kans werd van de lijn gehaald door de keeper van Jong Holland. Maar nog geen 2 minuten later was het dus wel raak, Twan speelde 2 man uit nadat hij een prima pass kreeg van Sven en speelt Dylan op het juiste moment aan om uit te halen en met een lekkere schuiver schiet Dylan de bal tegen de touwen 1-0. Iedereen helemaal door de dolle heen (ook de trainers en alle meegekomen supporters).

Maar we waren er nog niet en we moesten de focus houden om deze wedstrijd te winnen. Vlak voor tijd ontglipt de spits van jong Holland aan Thomas die vandaag elke spits onschadelijk maakte. Gelukkig kwam Milan goed uit zijn goal en daardoor moest het schot van de de spits om hem heen en gelukkig de buitenkant van de paal raakte! Oef daar kwamen we goed weg. Ook werd er de 2-0 van Twan niet toegekend die de bal met de knie over de keeper heen werkte, de scheids zag hem niet over de lijn gaan door de druppels maar de jongens vierden hem al. Vlak daarna kwam het eindsignaal na dik 10 minuten in een stortbui gespeeld te hebben die toen aanvoelde als een warme douche. En het ontplofte op het veld en tribune. Wat een geweldige dag, Milan, Sven, Boaz, Thomas, Twan, Mounir, Jorden, Dylan en Justin bedankt voor jullie inzet en gezelligheid. Stijn was op vakantie maar is op de hoogte gehouden via de groepsapp zodat hij er ook een beetje bij was. Ook bedankt aan alle ouders die geholpen hebben om onze toppers te motiveren en aan te moedigen.

Groet van twee trotse trainers,
Barry en Reinoud

#trots #1team1taak #helden

Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie
comfortable logo nw

Hoofdsponsor
Zaalvoetbal
logo woest callantsoog
Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl

SponsorKliks, gratis sponsoren!