Naam en faam van Reiger Boys MO19 raken langzamerhand wijdverbreid, want dit keer waren er zelfs supporters uit Amerika, speciaal voor deze wedstrijd (?), overgekomen. Een wedstrijd waarin Kelly na lang blessureleed haar rentree maakte en dat met o.a. een assist heel goed deed. Waarin Chabeli en Jitske juist met blessures aan de kant moesten blijven en waarin Judith (Kouwen) de rol van vrije verdedigster op foutloze wijze vervulde, daarmee de sterkte van dit team bevestigend.

De eerste minuten golfde het spel op en neer, maar al snel trok Reiger Boys de regie naar zich toe. Zoals de coach van De Meern later constateerde, was Reiger Boys in de eerste helft ‘feller, steeds een stapje sneller en leek het alsof zij meer de bal wilden hebben dan de speelsters van De Meern’. Na 8 minuten onderschepte Manon een slappe pass in de verdediging, kapte haar tegenstandster uit en schoot onhoudbaar voor de keepster de 1-0 binnen. De Meern gaf de moed zeker niet op. Bij een zeer goed genomen vrije trap moest Joyce tot twee maal toe de gelijkmaker voorkomen. Aan de andere kant lanceerde Valerie Judith (de Bruin), die haar inzet tot corner verwerkt zag worden. Die corner kwam bij Manon op de rand strafschopgebied terecht. Haar schot leek naast te gaan, totdat Fiore als een duveltje uit een doosje naast de keepster op dook en eenvoudig de 2-0 intikte. Lange tijd hing er een geur van buitenspel rond deze goal, maar de videobeelden laten zien dat zij exact op één lijn met de achterste speelster stond toen Manon de bal schoot. Daarna ging het snel. Een prachtige solo van Zoë langs de rechterkant resulteerde in een strakke voorzet, die door Manon doeltreffend werd afgerond: 3-0. Een schot van Judith (de Bruin) belandde via de alert reagerende Anika voor de voeten van Valerie, die de 4-0 aantekende. Minuten later was het Anika die op links haar tegenstandsters passeerde en scherp voor gaf op Fay, die beheerst de bal inschoot: 5-0. De weinige aanvallen van De Meern werden bekwaam geneutraliseerd door Tessa en (tijdelijk) Anne als voorstoppers en Aniek en Ashley als backs. Met Judith (Kouwen) daar dan nog weer achter als extra slot op de deur. Tekenend is ook dat al deze speelsters ruim aan het opbouwen van aanvallen toe kwamen.

Het wedstrijdbeeld veranderde in de tweede helft. Het leek alsof Reiger Boys het wel een beetje geloofde en De Meern erop gebrand was om een afstraffing met dubbele cijfers te voorkomen. Hetgeen resulteerde in grote kansen over en weer, waaruit De Meern één keer scoorde en Reiger Boys twee keer. Qua ‘100% kansen’ (een afgekeurd doelpunt, schoten op paal en lat, ballen op centimeters naast het doel) had de einduitslag zomaar 10-5 kunnen zijn. De 6-0 was de mooiste goal van de dag. Ashley speelde met een crosspass Anika aan. Dankzij een één-twee met Judith (de Bruin), precies op maat, kon Anika de bal vol op de slof nemen en zeer fraai in de verre hoek plaatsen: 6-0. De 7-0 kwam eveneens van de voet van Anika, na een één-twee met Kelly. De tegentreffer die De Meern maakte, zeer fraai vanuit de draai overigens, was een beloning voor de sportieve inzet die De Meern de hele wedstrijd bleef volhouden.

Webshop logo site-klDemoshop is de komende
periode gesloten.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en worden
dan bij u thuisbezorgd.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl