De charme van bekervoetbal is dat er soms onvermoede krachten vrijkomen en héél soms dat een vooraf zwakker ingeschatte ploeg van een veel sterkere ploeg wint. David tegen Goliath, Klein Duimpje of Calimero tegen de rest van de wereld. De underdog heeft onze sympathie. Maar dat gaat nooit gebeuren wanneer een 2-de klasse team tegen een Hoofdklasse team aan moet treden. Ook gisteren niet, de uitslag van de bekerwedstrijd Egmondia MO19 - Reiger Boys MO19 was 0 – 25. Gezien het aantal ballen op de lat, paal of net over, had, met het vizier ietsjes scherper, de uitslag ook 0 – 40 kunnen wezen. Dat is voor niemand leuk, niet voor de winnende ploeg, zeker niet voor het verliezende team en ook niet voor de toeschouwers. Zelfs als veredelde oefenwedstrijd had het geen enkele waarde door het enorme krachtsverschil. Waarom niet, vergelijkbaar met hoe het in het betaald voetbal gaat, de Hoofdklasse teams in de poule-fase vrij stellen en pas in de knock-out fase tegen de poulewinnaars laten spelen? Levert wedstrijden op waar iedereen plezier aan kan beleven.

Tot zover deze oproep aan de KNVB. Meestal wordt er in deze verslagen aandacht besteed aan alle speelsters afzonderlijk en worden ze bij name genoemd. Dit keer wordt daar van afgezien, ook omdat de meiden het zelf geen echte prestatie vonden om te winnen. Vanaf de eerste minuut werd Egmondia nl. in alle opzichten overklast door Reiger Boys. De wedstrijd werd letterlijk op de helft van Egmondia gespeeld en keepster Joyce had helemaal niets te doen. Op haar verzoek speelde zij in de tweede helft in de spits en groeide, samen met Manon, uit tot topscoorster met 5 goals. Dicht gevolgd door Judith (de Bruin) en Fay, die resp. 4 en 3 goals scoorden. In totaal waren er maar liefst 10 speelsters die tot scoren kwamen, waaronder ook verdedigsters als Anne en Judith (Kouwen). Daar zaten overigens wel heel fraaie goals bij, zoals te zien is in het filmpje op de Facebook pagina van Reiger Boys MA1/MO19 2016/2017.

Tot slot een aantal positieve zaken omtrent deze wedstrijd: de kop is er af van het nieuwe seizoen, de aanzet tot een nieuw doelsaldo record is gegeven en de wedstrijd op het schitterend gelegen sportpark van Egmondia werd onder ideale weersomstandigheden gespeeld.

Webshop logo site-klDemoshop is de komende
periode gesloten.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en worden
dan bij u thuisbezorgd.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl