Cobu Boys MB1 - Reiger Boys MB1 0-4

Was het dat de meiden Fiore, die in het buitenland was, niet teleur wilden stellen? Was het de faam die Cobu Boys vooruit was gesneld? Was het de spanning van de naderende ontknoping van de competitie? Wij zullen het wellicht nooit weten, maar feit was dat de meiden knap zenuwachtig aan de wedstrijd tegen Cobu Boys begonnen. En daardoor eigenlijk een matige eerste helft speelden. De linies sloten niet goed aan en bij (grote) kansen vielen de gemaakte keuzes soms ongelukkig uit. Het ontbrak vooral aan overtuiging in eigen kunnen, want Reiger Boys was wel beduidend sterker. In de rust moeten de coaches Robert en Marieke een geweldige pep-talk hebben gehouden, want in de tweede helft was Reiger Boys zo sterk en overtuigend dat Cobu Boys niet meer aan voetballen toe kwam. Gezien de kansen had de 0-4 einduitslag ook zomaar het dubbele kunnen zijn.

Omdat naast Kelly en Chabeli ook Fiore afwezig was, werd er met maar één speelster op de bank begonnen. Na een wat rommelige beginfase, begon Reiger Boys een hele reeks aan kansen te creëeren. Maar achtereenvolgens Valerie, Fay, weer Fay, Manon, Judith (de Bruin), Zoë, weer Zoë, weer Manon, Fay, Zoë, Manon en Anne konden niet tot scoren komen. De aanvallen werden wel steeds mooier, de eerste goal zat er duidelijk aan te komen. Cobu Boys probeerde met lange ballen de snelle en zeer balvaardige spits te bereiken, maar die zat tijdens vrijwel de hele wedstrijd bij Tessa ‘in de tas’ (zal wel een Rotterdamse uitdrukking zijn). En die twee keer dat zij aan de aandacht van Tessa ontsnapte, waren Jitske en Valerie er om goed in te grijpen. Tekenend voor deze wedstrijd was dat Joyce over 80 minuten slechts één kopbal hoefde te vangen (en dat was nog een terugspeelbal ook) en twee keer een doeltrap hoefde te nemen. Tekenend ook was dat Reiger Boys maar liefst 18 corners mocht nemen.

Die corners bleken in de tweede helft een belangrijk wapen. Binnen een minuut scoorde Manon de 0-1 uit een door Anika genomen corner. Reiger Boys bleef druk zetten. Ashley fungeerde aanvankelijk als een opbouwende middenvelder en deed dat opbouwen later aan de linkerkant. Judith (Kouwen) schoot op slechts centimeters naast de goal. Even later onderschepte zij een aanval op het middenveld. De bal dreigde over de achterlijn van Cobu Boys te rollen, maar Judith (de Bruin) veroverde de bal en speelde Zoë aan. Die vond Manon, die haar tegenstandster uitkapte en hard op de keepster schoot. Omdat de keepster de bal niet onder controle kreeg, kon de alert reagerende Fay de 0-2 binnen schuiven. Bij corner nummer 14 kopte Zoë de 0-3 binnen. Reiger Boys bleef aanvallen en en legde fraaie combinaties op de grasmat. Schoten van Fay, Judith (de Bruin), Anika, Fay, Valerie gingen (net) naast of over, of dwongen (schot van Anne) de keepster van Cobu Boys tot een ‘Glanzparade’. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd had die keepster ook geen antwoord op een vlammend schot van Valerie dat voor de 0-4 eindstand zorgde.

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl