Reiger Boys MB1 – ‘t Gooi MB1 5-0

De dames vonden, na het gelijkspel in de heenwedstrijd tegen ‘t Gooi, dat zij iets recht te zetten hadden. En rechtzetten deden zij. Met duidelijke cijfers werd er op overtuigende wijze gewonnen van ‘t Gooi. Op een slecht veld dat bezaaid lag met donsveertjes van meeuwen en waar de onderhoudsdienst van de gemeente Heerhugowaard (heel veel) zand met (scherpe) schelpen op had gestrooid. Zich klaarblijkelijk niet bewust dat er op een voetbalveld soms ook gevoetbald wordt en dat men daarbij ook ten val kan komen. “De koude douche van deze week is voor ….”

Dit keer misten we alleen Kelly en Chabeli in het veld, maar door buitenlandse schoolreizen waren meerdere speelsters niet helemaal fris en fit aan de wedstrijd begonnen. Met een slim wisselbeleid zorgden de coaches ervoor dat de speelsters niet teveel belast werden. Het spelbeeld en scoreverloop maakten ook dat, net zoals vorige week, het beleid van Reiger Boys dat alle speelsters op meerdere plaatsen en zelfs in meerdere linies inzetbaar moeten zijn, in de praktijk kon worden gebracht.
Na de eerste 10 minuten met een op en neer gaande wedstrijd, werd Reiger Boys steeds sterker en begon kansen te creëeren. Valerie onderschepte een aanval van ‘t Gooi en schoot de bal ver naar voren naar Manon die met een slimme steekpass Zoë vrij speelde. Zoë ging alleen op de keepster af: 1-0. Aanvallen over links door Ashley en Judith (de Bruin), door het midden (schoten door Fiore en Manon die beide kracht misten) en over rechts volgden. Na bijna een half uur gooide Judith (Kouwen) de bal in op Fay. Met een subtiele voetbeweging stuurde Fay Zoë naar de rechterhoek. Vanuit de rechterhoek trok zij de bal strak voor, waar Manon vanaf de 16 meter uithaalde voor haar eerste goal van de dag: 2-0. De kansen bleven elkaar opvolgen. Een schot van Manon werd door de keepster gekeerd, een kopbal van Zoë ging net naast. Maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

Na de rust hetzelfde beeld. Reiger Boys overheersend, ‘t Gooi loerend op een kansje bij een uitbraak door één van de snelle en goede aanvalsters. Gewaarschuwd door de score tijdens de uitwedstrijd tegen ‘t Gooi, speelden Jitske en Tessa nu iets meer teruggetrokken, waardoor ‘t Gooi eigenlijk geen kansen kreeg. De backs, afwisselend Anne, Judith (Kouwen), Valerie en Ashley konden zich zo ook meer met de opbouw van achteruit bezig houden. Omdat er hier en daar wat pijntjes ontstonden, speelden Fiore en Anika een tijd lang centraal in de verdediging, naast hun vertrouwde posities op het middenveld. De volgende goal was typerend voor het snelle spel van Reiger Boys. Joyce onderschepte de bal buiten haar strafschopgebied en speelde meteen door naar Anika. Die vond Fiore rond de middellijn. Fiore plaatste in één keer naar de Judith (de Bruin) die op de keepster afsnelde. Met een uiterste krachtsinspanning kon de verdediging van ‘t Gooi deze kans neutraliseren, maar Judith (de Bruin) draaide zich om en legde de bal klaar voor Manon. Met een fraaie trap schoot Manon de bal over de keepster in de verre hoek: 3-0. Anderhalve minuut later legde Ashley de bal vanaf het middenveld over de verdediging heen klaar voor Fay, die heel beheerst deze kans afmaakte en de 4-0 scoorde. De laatste goal van deze wedstrijd kwam na één van de vele corners, waarbij Valerie de bal van heel dichtbij langs de keepster knalde: 5-0. Daarna waren er nog meerdere kansen voor Reiger Boys, maar de laatste noemenswaardige actie van deze wedstrijd was de schitterende redding door Joyce in de slotminuut.

Onze demoshop is weer vanaf 23 september elke zaterdag geopend van 10 tot 12 uur.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl