De eerste wedstrijd na de winterstop was (waarschijnlijk) ook meteen de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Het kampioenschap van de najaarscompetitie stond op het spel. De trainers, Robert, Suzanne en Marieke, houden niet van die winterstop, omdat dat het wedstrijdritme zo onderbreekt. Daar hebben ze gelijk in, want het was goed te merken dat veel van de speelsters niet helemaal het niveau haalden wat we van hen gewend zijn. Desondanks werd Medemblik overtuigend verslagen en werd Reiger Boys MB1 najaarskampioen in de Hoofdklasse A West I.

De wedstrijd begon zonder Chabeli, Kelly en Anne (geblesseerd, maar wel onder de warme ‘teamdeken’ aanwezig in de dugout) en Laura (keepster bij de MA1). Judith (van Dienst) en Marouscha uit de MC1 kwamen het team versterken. In de eerste helft was Reiger Boys veel sterker dan Medemblik. De eerste goal viel al snel, toen de keepster van Medemblik een corner niet goed beoordeelde. Zoë reageerde attent en tikte de bal nét over de doellijn: 1-0. De 2-0 volgde toen Anika de bal vanaf de achterlijn terug trok op Manon. Met een diagonaal schot in de verre hoek scoorde Manon van buiten het strafschopgebied. Op dat moment was Tessa al geblesseerd uitgevallen, waarna Fiore heel goed haar taak centraal in de verdediging op zich nam. Ashley hield de snelle en gevaarlijke rechtsbuiten van Medemblik goed in bedwang en dan was er altijd nog Jitske om rugdekking te geven. De als altijd hardwerkende Valerie veroverde de bal en speelde terug naar Manon. Die legde de bal klaar voor de aanstormende Judith (Kouwen) die van een ongelooflijke afstand de bal op de goal poeierde. Een gemene stuit vlak voor de keepster maakt dat zij de bal niet onder controle kreeg. Anika scoorde razendsnel de 3-0.

Niets aan de hand, zou je zeggen, maar Reiger Boys zakte in en Medemblik kwam juist op. Nog voor rust stond de 3-1 op het bord en kort na de thee scoorde Medemblik de tweede treffer, geholpen door slap optreden van de Reiger Boys defensie. Zo werd het zomaar ineens nog spannend, hoewel dat voor de neutrale toeschouwer wel erg leuk was. Want het spel golfde op en neer en er waren (heel grote) kansen aan beide kanten. In deze fase liet Joyce maar weer eens zien wat voor een sterk wapen haar verre uittrappen zijn. Judith (van Dienst, MC1) speelt eigenlijk linkshalf, maar bleek wederom een aanvallende versterking voor de MB1.

Zo’n 10 minuten voor het einde werd de wedstrijd beslist door een goal van Marouscha (MC1). Een ingooi door Fay aan de rechterkant bereikte via Manon de opkomende Zoë. Haar voorzet kwam bij Judith (de Bruin). Ingesloten door twee verdedigsters legde zij de bal panklaar voor Marouscha die overtuigend uithaalde en de 4-2 eindstand scoorde. Het feest kon beginnen.

Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie
comfortable logo nw

Hoofdsponsor
Zaalvoetbal
logo woest callantsoog
Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl

SponsorKliks, gratis sponsoren!