Het Super F-toernooi bij RCL Leiderdorp

SAM 5235Nadat de klok in de nacht een uur was teruggezet, stonden Dylan, Sven, Twan, Milan, Adne, Jelle, Jorden, Stijn en gastspeler Colin zondagochtend te trappelen van ongeduld. Helaas moest Thomas ziek afhaken. Het was zover, het 2e toernooi voor F1 op hoog nivo. Na een zeer geslaagde deelname aan het VTT-toernooi West 1 (4e plaats), stond vandaag het Super F-toernooi van RCL op het programma. In de ochtend een poulefase, waarna er ’s middags voor het kampioenschap en het schaduwkampioenschap werd gespeeld. In de poulefase waren de tegenstanders Meerburg (Zoeterwoude, 1e klasse), DSO (Zoetermeer, Hoofdklasse) en Sparta F1.

Om 10:00 uur begon de bal te rollen, tegen Meerburg F1. De spanning was wel van de gezichten van onze jongens af te lezen, maar al gauw lieten ze zien niet onder te doen voor de tegenstander. Met een aantal mooie aanvallen, werd er uiteindelijk een 1-0 overwinning behaald. De 2e partij werd onder een stralende zon gespeeld tegen DSO. Ook in deze wedstrijd waren de mannen best zenuwachtig, maar ze vochten voor elke grasspriet en kwamen met 1-0 voor. Helaas kon deze voorsprong niet tot het eind behouden blijven, want DSO maakte er 1-1 van. De laatste wedstrijd was tegen Sparta, bekend van het Kasteel en natuurlijk de broers Gerárd en Dennis De Nooijer. Onze jongens waren onder de indruk van de tegenstander, die wel 6 wissels hadden ! Ze hadden zelfs een eigen cameraman die de wedstrijd opnam voor latere analyses. We beten goed van ons af, maar konden niet voorkomen dat Sparta de wedstrijd makkelijk naar zich toetrok. Ze stonden vaak op de juiste plaats en hadden een goed afstandsschot in de benen, waardoor we met 6-0 verloren. Nu was het afwachten wat de andere tegenstanders hadden gedaan, om te zien of we in de kampioenspoule of schaduwkampioenspoule terecht zouden komen. In punten eindigden we als gedeeld 2e met DSO, maar helaas gaf het doelsaldo de doorslag : het werd de schaduwkampioenspoule.

De 1e wedstrijd van de middagsessie speelden we tegen SCH’44. Na een rustpauze begonnen de jongens goed aan de wedstrijd. Het was een gelijk opgaande strijd, waarbij Reiger Boys een aantal grote kansen kreeg. Terecht kwamen de mannen op een 1-0 voorsprong. Nu de voorsprong vasthouden en de volgende ronde was bereikt. Helaas kwam de tegenstander door een “scheidsrechterlijke dwaling” (bal van lat terug in veld voor doellijn werd als doelpunt gerekend!) op gelijke hoogte. Hierdoor waren onze jongens even van slag, waardoor SCH’44 nog een keer kon scoren en uiteindelijk de winnaar werd. Een leermoment voor de jongens (niet opgeven ondanks tegenslag), op naar de 2 laatste wedstrijden. In deze laatste wedstrijden liet Reiger Boys nog een keer zien dat ze terecht waren uitgenodigd om mee te doen aan dit toernooi. Met 2 mooie overwinningen (4-0 en 1-0) werd dit toernooi goed afgesloten. Met deze mooie ervaring rijker gaan de jongens aankomende zaterdag verder in de competitie (SVW) en zullen er nog mooie toernooien volgen, waaronder AFC’34, Volendam en het NK VTT-toernooi.

De Coach

DSC 8728 DSC 8730
DSC 8743 SAM 5228

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl