Reiger Boys MC1 – Delta Sports MC 1

Op zaterdag 17 oktober stond de kraker tussen de twee koplopers van de Hoofdklasse A op het programma. Twee koplopers hoor ik jullie zeggen. Delta Sports is tot op heden ongeslagen maar heeft 1 punt minder doordat de wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer uit de competitie is gehaald. Reiger Boys heeft haar eerst verliespunten opgelopen tegen Blokkers en dus 1 wedstrijd meer gespeeld. Winst vandaag was du voor beide ploegen van belang, want de winnaar zou de koppositie kunnen verstevigen dan wel overnemen.

Direct vanaf de start van de wedstrijd was duidelijk dat beide ploegen voor het maximale resultaat zouden. Net zoals de afgelopen twee wedstrijden domineert Reiger Boys direct de wedstrijd met mooi en verzorgt voetbal. De strakke combinaties en het positiespel dwingt Delta Sports tot het maken van veel meters. Met puur kracht- en countervoetbal probeert Delta Sports Reiger Boys het moeilijk te maken. De eerste corner van de wedstrijd is voor Delta Sports. Direct wordt de slechte organisatie bij deze corner afgestraft met een kopbal door Delta Sports: 0-1. Het spelbeeld blijft hetzelfde. Reiger Boys overheerst en Delta Sport sleurt, trekt en hoopt op een actie van de snelle rechtsbuiten. Niet veel later is het Judith die vanaf 25 meter de vrije trap keihard in het doel knalt. Maar niet veel later is het weer een cornersituatie in het voordeel van Delta Sports die voor 1-2 zorgt. Het wordt tijd voor het geheime wapen van Reiger Boys. Lysanne speelt samen met Maud al wedstrijden lang ijzersterk op de as van het veld. Ook nu weer bouwen zij samen een aanval op. Delta Sports heeft inmiddels begrepen dat Judith een van de meeste creatieve en gevaarlijkst voetbalsters en heeft mandekking gekregen. Als Judith haar “man” meeneemt en ruimte creëert, is het Lysanne die doorstapt richting het 16 meter gebied en de bal laag en hard binnenschiet: 2-2. Ja als zelfs de voorstopper gaat scoren, wie houdt Reiger Boys dan nog tegen? Vlak voor de rust is de snelle en uitstekend spelende rechterspits van Delta Sports die de verdediging uitspeelt en de 2-3 maakt.

In de rust krijgt Reiger Bots de opdracht mee om rustig te blijven en uit te blijven gaan van ons positiespel. Delta Sports zal inzakken, want ze moeten heel veel energie leveren om ons tegen te houden. Reiger Boys blijft de bovenliggende partij. Halverwege de tweede helft is het een weergaloze kaats van Liz die Marouscha in keer vrij speelt op de 16 meter. Marouscha kent geen genade en knalt de bal laag links in de hoek: 3-3 (en op het laag binnen schieten hadden we die week ervoor getraind!!!)

Als Judith een tik op haar achillespees krijgt moet zij noodgedwongen het veld verlaten. Donna neemt haar positie over en zorgt ervoor met haar tomeloze kracht en conditie dat Delta Sports niet meer gevaarlijk wordt. Er gebeurt precies wat in de rust werd voorspeld. Delta Sports “stort” heel langzaam in. Als de scheidsrechter voor het einde fluit staat de 3-3 op het scorebord en staat Reiger Boys nog steeds eerste in de hoofdklasse en Delta Sports volgt als tweede.

Voetballend heeft Reiger Boys laten zien waar ze staan. Goed en mooi verzorgt spel met prachtige aanvallen en doelpunten. Het was een goede testcase om eens te ervaren hoe belangrijk positiespel, strak inpassen en dito balaanname zijn. Je hebt met dit soort tegenstanders geen tijd om maar even te verslappen.

Al met al een was het topwedstrijd om naar te kijken. Het publiek was de grootste winnaar. Die hebben een fantastische wedstrijd gezien. Als coach kan je dan alleen maar heel heel trots en tevreden zijn.

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl