Reiger Boys MB1 – JVC MB1 3-1

Er werd al een tijdje met enige spanning uitgekeken naar de wedstrijd tegen JVC. Zowel bij Reiger Boys als bij JVC waren er daarom speelsters die redelijk gespannen aan de wedstrijd begonnen. Voor de meiden van Reiger Boys bleek dit helemaal niet nodig te zijn. Reiger Boys voetbalde veel beter en was bij tijd en wijle zelfs superieur. Zeker in de eerste helft gebeurde het dat JVC soms minuten lang niet aan de bal kwam. Echter, en dat was ook de verdienste van JVC, tot heel veel uitgespeelde kansen kwam Reiger Boys nu ook weer niet. Maar wel voldoende om heel verdiend en duidelijk te winnen.

Zonder de geblesseerde of elders verblijvende Chabeli, Kelly, Laura en Judith (Kouwen) hadden de coaches Robert en Marieke slechts 1 wisselspeelster op de bank zitten. De eerste helft werd voornamelijk op het gedeelte van JVC gespeeld. Een typische aanval uit die periode begon bij Joyce, als meevoetballende keepster, waarna de bal via Valerie, Zoë en Judith (de Bruin) bij Ashley aan de linkerkant kwam. Ashley zette voor en de kopbal van Zoë ging maar net naast. Even later ving Tessa een uittrap van de JVC keepster op en speelde zij de bal naar Fiore. Fiore bereikte Anika die Zoe lanceerde met een slimme steekpass. Zoe gaf een pass op Manon die zich met een prachtige beweging vrij maakte en werkelijk een wereldgoal scoorde.
Voor de (al of niet neutrale) voetballiefhebbers bleef het genieten, want een kwartier later viel er een even fraaie goal aan de andere kant. Door een misverstand in de Reiger Boys verdediging zag de rechterspits van JVC kans om van grote afstand de gelijkmaker te scoren.

Het spelbeeld bleef hetzelfde, met een sterk overheersend Reiger Boys. Fay toonde zich weer zeer handig met de bal en stichtte met enkele goede voorzetten gevaar voor de goal van JVC. Anne, Jitske en Tessa konden van achteren uit zich bezig houden met de opbouw van nieuwe aanvallen. Vlak voor het rustsignaal haalden Jitske en Anne heel beheerst de angel uit één van de schaarse uitvallen van JVC. Manon kreeg de bal en het middenveld overslaand, speelde zij Judith (de Bruin) vrij. Judith ging alleen op de keepster af, maar haar inzet schampte de paal aan de buitenkant.

Na de thee was JVC wat feller en ging de wedstrijd meer heen en weer. Dit resulteerde in een grote kans voor JVC. Echter, Reiger Boys herstelde snel weer de orde en meer kansen heeft JVC dan ook amper gehad. Reiger Boys daarentegen wel. Schoten van Fay en Manon werden gepareerd door de voortreffelijke keepster van JVC. Twaalf minuten in de tweede helft had ook zij geen antwoord op een aanval van Reiger Boys, die begon bij Ashley en Anika op het middenveld. Via Fiore en Valerie kwam de bal bij Manon. Een droog schot met een stuit vlak voor de keepster, liet diezelfde keepster kansloos: 2-1. Reiger Boys bleef aanvallen en achtereenvolgens verschenen Fay, Valerie , Manon, Tessa, Judith (de Bruin) en Zoë in kansrijke positie voor de JVC goalie. Halverwege de tweede helft zette Reiger Boys de wedstrijd definitief op slot. Joyce speelde een terugspeelbal naar Jitske. Die plaatste de bal naar Ashley. Ashley gaf de bal scherp langs de lijn aan Anika, die op volle snelheid haar directe tegenstandster te vlug af was. In het strafschopgebied gekomen gaf Anika de bal voor op Judith (de Bruin), maar een JVC verdedigster zat daar net tussen. Zij kaatste de bal echter precies weer voor de voeten van Anika (daarmee ook een eventueel buitenspel opheffend), die slechts hoefde in te tikken voor de dik verdiende 3-1 eindstand.

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl