Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau overklast Hovocubo en blijft koploper

selectiefoto tegen hovocuboEen avondje Topzaalvoetbal in de Waardergolf leverde voor de drie spelende teams van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau de maximale score op. De heren 1 moest vrijdagavond al vroeg aantreden omdat hun gasten weer de laatste boot terug naar Texel moesten halen. Tegenstander Texel’94 2 wist lang de score op 0-0 te houden. Pas na de rust werd er gescoord. De heren liepen uit naar een 3-1 voorsprong. Enkele seconden voor het eindsignaal besloot de scheidsrechter ten onrechte om een strafschop toe te kennen aan Texel’94. Hierdoor kwam de einduitslag op 3-2.

In de wedstrijd erna stonden onze vrouwen 2 in de arena tegen ZA/Bluedesk internet met een ongeslagen status op de 4de plaats met 2 wedstrijden minder gespeeld dan de concurrenten.. De eerste helft gingen de teams gelijk op. Na 25 minuten spelen was het dan ook nog 1-1. De tegenstanders uit Alkmaar waren niet naar Heerhugowaard gekomen om de punten cadeau te geven. Doordat de thuisploeg in het tweede gedeelte van de wedstrijd wel de doelpunten wisten te maken en door goed keeperwerk van Esmiralde Borgman werd de eindstand bepaald op 4-1. Door dit resultaat namen de vrouwen 2 de koppositie onverwachts over in de Hoofdklasse, mede doordat de wedstrijd van vrouwen 3 tegen de Zeemacht werd afgelast. Deze stond gepland in het Noorderend.

De laatste wedstrijd deze avond was de derby Reiger Boys/ Treffer Uitzendbureau vrouwen 1 tegen Hovocubo. Beide teams hadden hier lang naar uitgekeken. De wedstrijd werd bezocht door 115 bezoekers. De wedstrijdbal deze avond werd gesponsord door Climapartners. De wedstrijdbal kon veelvuldig uit het doel gevist worden.

De opening van de wedstrijd was voor de vrouwen uit Heerhugowaard.. Hovocubo trok zich terug rondom hun eigen doel. De eerste echte doelpoging was ook in de tweede minuut maar werd geblokt door Nanoek Groentjes. In de vijfde minuut was het ook tegen alle verwachtingen in, Sara Grootman die de Hoornaars op voorsprong zetten. De Heerhugowaarders bleven rustig het balletje rond spellen om een doorgang te vinden in de verdediging. Als deze gevonden werd stond de doelvrouw in de weg.

Hovocubo had enkele zware overtredingen nodig om Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau op afstand te houden. Dit leverde voor Melanie Snoeijink dan ook terecht een gele kaart op. In de elfde minuut strafte Jaimy Visser een foutieve pass van Bouchra Ait L’Hou af. De 1-1 was een feit. De wedstrijd ging open. In de achttiende minuut was het Chantal Hendriksen die de score verdubbelde. Een minuut later stond de 3-1 door Jaimy Visser op het scorebord. In de tweede helft kwam Hovocubo sterk uit de startblokken. Door het goede keeperswerk van Jesca Willemsen kwamen er geen doelpunten meer voor Hovocubo. De vrouwen van Reigerboys/treffer Uitzendbureau konden hun voorsprong langzaam verder uitbreiden. Uit een counter na onderschepping van Jaimy Visser, maakte Jaimy haar derde doelpunt deze avond. De frustratie bij de gasten werd langzaam zichtbaarder. Er werd veel op de enkels gespeeld waardoor er bij de gasten steeds meer fouten werden gemaakt. Deze fouten werden afgestraft. In de 27ste minuut zette Inge Woldhuis de 5-1 neer. Reiger Boys liet in deze periode goed voetbal zien. Er werd door een ieder gestreden voor elke meter. De 6-1 kwam in de 32ste minuut op het scorebord door een mooie individuele actie van Chantal Hendriksen.

Nu kwam er een periode aan van veel overtredingen over een weer. In de 36ste minuut stond Melanie Snoeijink op de bal en kwam ongelukkig terecht. De bal werd loeihard in het doel geschoten. In het schot werd er afgefloten voor deze zware blessure. De wedstrijd heeft enkele minuten voor de behandeling van deze blessure stilgelegen. Een minuut later was het Rudie Monden (coach Hovocubo) die voor de zoveelste keer kritiek had op de leiding en daardoor de rode kaart kreeg. De wedstrijd werd grimmiger. Hierdoor kreeg het team van Reiger boys / Treffer uitzendbureau twee 10 meter trappen. De tweede werd door Chantal Hendriksen in de 39ste minuut knetter hard het doel ingewerkt. Enkele seconden later pakte Dominique Verweij haar doelpunt ook mee en bepaalde de eindstand op 8-1. Dit is de grootste overwinning die ooit in de eredivisie behaald is. Door dit resultaat en het gelijkspel van Pernis, verstevigt het team van Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo de Koppositie. De beide coaches konden na afloop trots zijn op de meiden die samen sterk waren en veel over hadden voor elkaar.

As vrijdag hebben de vrouwen een vrije speelronde, 16 oktober 2015 dan trappen de vrouwen weer af om 21.15 uur in de Waardergolf tegen Drachtster Boys. Door diverse factoren hebben de vrouwen uit Drachten nog maar 1 wedstrijd gespeeld die verloren werd in Hoorn, dit beloofd weer een ware spektakel te worden.

Selectie Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau: Jesca Willemsen, Rona Mosterd, Inge Woldhuis, Chantal Hendriksen, Larissa Smit, Jaimy Visser, Monique van der Rijst, Dominique Verweij en Lotte Bijl. Onder leiding van Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl