Streekderby op sportpark de Wending

Nog niet gepubliceerd

RB BOLKomende zaterdag staat de streekderby tussen Reiger Boys en BOL op het programma. Een wedstrijd waar beide teams naar zullen uitkijken. Beiden ploegen zullen ongetwijfeld een groot aantal supporters achter zich hebben. Reiger Boys is na zeven jaar terug in de tweede klasse. De ploeg speelde de eerste twee wedstrijden met twee favorieten in deze competitie. DVVA en EDO wisten Reiger Boys te verslaan, waarvan laatstgenoemde een nipte 1-2 zege boekte. CSV BOL verloor in de openingswedstrijd verrassend met 5-0 van Castricum. Op eigen veld won het zaterdag met 3-2 van Overbos.

Doelpuntrijke spits vertrok
Reiger Boys en BOL zagen deze zomer beiden hun doelpuntrijke spits vertrekken. Jan de Bruijn besloot een stapje terug te doen en te spelen bij vierdeklasser de Zouaven.
Bij BOL vertrok Pieter Bas den Hartigh. De spits koos voor een avontuur bij Topklasser Koninklijke HFC.

Geschiedenis
Een kijk in de geschiedenis geeft Reiger Boys de beste papieren. De ploeg wist in totaal drie keer te winnen van de ploeg uit Broek op Langedijk, speelde tweemaal gelijk en moest twee keer het onderspit delven.
De grootste zege dateert uit het seizoen 2001/2002 toen de ploeg met 5-0 won. De grootste nederlaag was in het seizoen 2009/2010, de eindstand toen was 1-3. Maar voor de meest doelpuntrijke ontmoeting moeten we negen jaar terug in de tijd toen BOL met 4-5 wist te winnen.

De geschiedenis geeft echter geen antwoord op de toekomst. En dus blijft het lastig te zeggen wie zaterdag gaat winnen. Wie dat wil weten zal zaterdag naar Sportpark 'de Wending' moeten afreizen om Reiger Boys - BOL te aanschouwen, de aftrap is om 15.00 uur.

Tekst: Koen Roozendaal (Heerhugowaard A Life)
Foto: Paul van der Molen

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl