KSV MB 1 – Reiger Boys MB1 0-14

Op een mooie donderdagavond, aan het einde van een schitterende nazomerdag en in het licht van de ondergaande zon, je favoriete team overtuigend zien winnen, wat wil je nog meer? KSV was de tegenstander in dit laatste bekerduel uit de poule fase om ‘des keizers’ baard’. De ploeg heeft een balvaardige centrale verdedigster en een goede keepster, maar samen konden zij niet verhullen dat KSV niet echt opgewassen was tegen Reiger Boys en op alle gebieden werd afgetroefd. Het was dat het vizier aan Reiger Boys zijde niet altijd op scherp stond, anders was de eindstand op veel meer dan 0-14 uitgekomen. Er waren heel veel kansen, maar passes kwamen niet altijd goed aan, tot twee keer toe stond de paal in de weg en vaak gingen schoten net over, net naast of werden door de keepster gepareerd. Echter, er waren ook heel veel goede dingen te zien. Mooie vloeiende combinaties, goed positiespel en ook het overnemen van elkaars positie wanneer de ander betrokken was bij een aanval.

Chabeli, Kelly, Laura, Zoë en Judith (Kouwen) bleven geblesseerd of ziek aan de kant. De snelle meerekenaar zal al geconcludeerd hebben dat er dan precies 11 speelsters overbleven en er dus geen wissels waren. Vanaf de eerste minuut was Reiger Boys vol in de aanval. De wedstrijd heeft zich voor zeker 90% op de helft van KSV afgespeeld. Joyce moest welgeteld één redding verrichten, verder kreeg ze (zeker in de tweede helft) alleen maar de bal (teruggespeeld) als ze rond de middenstip stond. Veel verder durfde ze niet naar voren, hoewel trainer Robert dat wel amusant had gevonden. Toch duurde het nog een poos voordat de eerste goal viel. Na zo’n 10 minuten scoorde Judith (de Bruin) voor het eerst in haar carriere met een kopbal. Die goal werd onterecht afgekeurd wegen vermeend buitenspel. En dat deed pijn. Letterlijk en figuurlijk. Vlammende schoten van Fiore eindigden tot twee maal toe op dezelfde paal. Eindelijk brak Valerie de ban en scoorde de 0-1 na een mooie aanval. Kort daarna schoot Fay de bal met haar linkerbeen langs de keepster: 0-2. De 0-3 volgde toen Judith een voorzet van Valerie bekwaam af maakte. Diezelfde Judith scoorde ook de 0-4, na een mooie aanval met een schitterende steekpass van Fiore. Daarna was het Valerie die de 0-5 ruststand op het scorebord toverde.

De eerste helft was, met 35 minuten, kort en de rust was ook kort, omdat wegens invallende duisternis (en spelend op een onverlicht veld) de wedstrijd niet te lang mocht duren. Maar het wedstrijdbeeld in de tweede helft was onveranderd, met Reiger Boys voortdurend in de aanval. Anne bereikte als opkomende back vaak de achterlijn om een goede voorzet te geven. Ashley kwam, zeker in de tweede helft, goed op naar voren en legde dan de mooiste een-tweetjes met Fay op de grasmat. Jitske was op een gegeven moment overal te vinden. Achterin had ze bekwaam alles onder controle, ze zorgde voor de opbouw van achteruit en slaagde er ook nog in meerdere keren op doel te schieten. Wanneer zij naar voren trok, hield Tessa achterin alles op slot. KSV is in de tweede helft niet één keer in de buurt van het Reiger Boys doel geweest. De 0-6 was te danken aan goed doorzetten van Valerie. De 0-7 volgde na een prachtige aanval, waarin Fay op links Manon in het midden aanspeelde. Manon gaf een crosspass op de doorgelopen Ashley, die Judith precies op maat bediende. De twee volgende goals waren het resultaat van afstandsschoten door Fiore (0-8) en Manon (0-9). Ook de 0-10 kwam door een afstandsschot, toen Fay uithaalde na een vloeiende aanval via Anne en Judith. De 0-11 volgde toen Judith heel beheerst scoorde na een fraaie steekpass van Jitske. Daarna was het de beurt aan Manon om haar tweede goal van de avond te maken: 0-12. Anika schreef de 13-de goal van de wedstrijd op haar naam. In de laatste seconden van de wedstrijd scoorde Valerie haar vierde goal van de dag: 0-14.

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl