IMG 20150606 WA0001De jongens van Reiger Boys F2 hebben nog wel zin om gezamenlijk een prijs te winnen bij onze laatste toernooi van dit seizoen in Koedijk. We zaten in de poule met KSV F2, Koedijk F2 en DSS F2 uit Haarlem. Bij onze eerste wedstrijd tegen KSV F2 bleek in de beginfase dat wij goed zijn begonnen, we zetten druk op de helft van de tegenstander en Ksv had moeite om de bal weg te houden van hun eigen doel, wat later resulteerde met een 1-0 voorsprong door een perfecte samen spel van de voorhoede. Waardoor de verdediging van KSV in de fractie van een seconde mischien 2 de bal uit het net moest vissen!!

Voetballogo Vrienden van RBDe “Vrienden van Reiger Boys” feliciteren alle spelers van het eerste elftal, de trainersstaf en begeleiding van harte met de promotie naar de tweede klasse!!

Voor het tweede achtereenvolgende jaar gepromoveerd: een prestatie van formaat!

IMG 6795Het zal een bijzonder zware dobber worden voor Reiger Boys Heren 1 om promotie naar de 2e klasse af te dwingen is de conclusie na de eerste finalewedstrijd tegen Buitenveldert van afgelopen zaterdag. De ploeg van trainer / coach Marc van Wonderen ging tegen de zeer jonge Amsterdamse formatie in eigen huis met 1-3 onderuit. Reiger Boys kwam al in het eerste kwartier op achterstand toen knullig balverlies de 0-1 opleverde. Vijf minuten na de rust verdubbelde Buitenveldert die score, en vanaf toen gooide Reiger Boys alles op de aanval.

IMG 6509De Reiger Boys E10 speelde vandaag als afsluiting van het seizoen een toernooi bij De Blokkers. Het ging superlekker. De eerste wedstrijd speelden ze tegen Zouaven en wonnen met 3-0. De 2e wedstrijd was tegen het thuisteam De Blokkers en daar wonnen ze weer en nu met 1-0. De 3e wedstrijd werd daardoor extra spannend, gaan we winnen dan zijn we kampioen. Na een leuke strijd tegen FC Uitgeest kwam Reiger Boys weer als overwinnaar uit de strijd met een winst van 2-1.

Wat een geweldig toernooi en wat super dat de E10 kampioen geworden is op dit toernooi.

IMG 6603“Voetbal is een onrechtvaardige sport, waarin niet altijd de beste ploeg wint”, zo oordeelde trainer Robert na afloop van de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Delta Sports. Een wedstrijd die gewonnen had moeten worden om kampioen te worden in de Hoofdklasse A. Echter, om een andere beroemde voetballer en trainer te citeren: “Je moet altijd zorgen dat je één doelpunt meer scoort als de tegenstander”. En daar slaagde Reiger Boys niet in, ondanks een enorm veldoverwicht en een hele reeks grote kansen. Anders gezegd, Delta Sports gaf een lesje in efficiëntie. Waar Delta Sports aan 2, maximaal 3 echte kansen genoeg had om 2 keer te scoren, slaagde Reiger Boys er ondanks een hele rits enorme kansen niet in om meer dan 1 keer te scoren. Wel een heel fraaie goal, maar dat telt helaas niet mee.

F1Voor de meeste teams zit het seizoen er inmiddels op, maar voor de F1 van Reiger Boys staat er nog een absolute topweek te wachten! De talentvolle ploeg van Alex Verkooijen en Richard Besseling kan komende woensdag het kampioenschap binnen slepen, en speelt volgende week zaterdag 6 juni op een ijzersterk bezet toernooi in Koog aan de Zaan.

Vrijdagavond wist Reiger Boys het inhaalduel tegen ADO '20 met 4-3 te winnen, en hierdoor volgt er komende woensdag 3 juni een heuse kampioenswedstrijd op De Wending tussen de beide koplopers in de 1e klasse.

Reigerboys C 2 kampioneDit seizoen is voor de C2 van Reiger Boys afgesloten met een kampioenschap in de U14 voorjaarscompetitie. Met nog 2 wedstrijden te spelen is de titel binnengehaald waarbij het team als hechte eenheid en vriendenploeg heeft gepresteerd. We mogen zeker spreken van een teamprestatie waarbij niet onvermeld mag blijven dat de spelers onder de bezielende leiding van trainer Rodney de Bonte elke training met veel plezier en inzet hebben bezocht en zichtbaar grote vorderingen in hun ontwikkeling hebben gemaakt.

rbnieuw2Na een succesvolle eerste ronde in de nacompetitie begint bij de mannen van Reiger Boys de spanning langzamerhand te stijgen. In twee wedstrijden hebben de geelzwarten de Amsterdamse tweedeklasser Beursbengels van zich afgeschud (een 2-1 overwinning en een 1-1 gelijkspel) en zaterdag 30 mei vindt op het Reiger Boys terrein de eerste van twee wedstrijden plaats tegen Buitenveldert. De winnaar over twee wedstrijden speelt volgend jaar in de tweede klasse.

P5241636a“Heel blijven [met het oog op de alles-beslissende competitiewedstrijd van a.s. zaterdag] en vooral plezier hebben”. Dat was het devies dat de trainers de meiden van de MB1 meegaven bij het internationale Ladies Cup toernooi in Venray. Een meer dan voortreffelijk georganiseerd toernooi, waarbij aan alles gedacht werd en dat tot in de puntjes verzorgd was. Onze dank gaat uit naar de organiserende vereniging, sv Venray.

IMG 5277IMG 5284Afgelopen vrijdag werden in sporthallen Zuid in Amsterdam de laatste zaalvoetbalwedstrijden gespeeld van het seizoen deze avond stond in het teken van Finale wedstrijden. Vrouwen 2 stonden in de Bekerfinale tegen the Counters 2 uit Koog aan den Zaan. Heren 1 stonden in de Finale van de play-off voor promotie naar de 1ste klassen tegen HV/Veerhuys. Vanaf Sportland de Wending vertrokken de spelers en enkele toeschouwers per bus naar Amsterdam toe.

Reiger Boys Heren 1 heeft zich dankzij een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Beursbengels geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. De Heerhugowaarders wisten de heenwedstrijd, dankzij twee goals van Kasanwirjo, met 2-1 te winnen van de Amsterdamse formatie. In de return verspeelde Reiger Boys in de blessuretijd de winst, maar de tweede ronde kwam niet in gevaar. Vlak na rust was het Vu die de Heerhugowaarders op een 0-1 voorsprong bracht. Reiger Boys verzuimde echter de voorsprong te vergroten waardoor Beursbengels nog mocht hopen op een mooi resultaat. In de 92e minuut mocht Gerritsen aanleggen voor een penalty, en verzilverde deze. Nog geen 2 minuten later floot de goedleidende scheidsrechter voor het eindsignaal en konden de Heerhugowaarders vol blijdschap terugkeren naar Sportpark 'de Wending'. Komende zaterdag speelt Reiger Boys in de tweede ronde tegen FC Buitenveldert. De winnaar van dit tweeluik komt volgend seizoen uit in de Tweede Klasse.

(Verslag Koen Roozendaal - Heerhugowaard Alife)

Gisterenavond was dan voor onze meiden de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, eindelijk kon het kampioenschap binnengehaald worden. Met 6 punten voorsprong op Haarlem Kennemerland die nog 2 wedstrijden moest spelen hoefden wij alleen maar gelijk te spelen. Onze meiden begonnen vrij zenuwachtig aan de wedstrijd waardoor het een beetje rommelig was. Dit was dan ook de reden dat wij na een minuut of 10 met 0-1 achter kwamen. Gelukkig bleven de meiden positief en kon een minuut of 5 later de aansluitingstreffer door Kylie binnengeschoten worden. Nu kregen de meiden er zelf ook weer wat meer vertrouwen in en er werd direct beter overgespeeld naar elkaar. Op het middenveld hielden de meiden goed druk naar voren wat uiteindelijk resulteerde in een goede combinatie waarna Esmee Peereboom voor de voorsprong zorgde, 2-1. Nu kwamen de meiden van Haarlem Kennemerland weer goed opzetten en nadat zij diverse corners hadden gekregen die zeer gevaarlijk waren konden zij toch weer gelijk maken wat de ruststand van 2-2 op het scorebord zette. Tijdens de rust heb ik de meiden nog 1 keer verteld dat zij alles in eigen hand hadden en dat zij nog 30 minuten moesten knokken voor iedere bal. Na de rust hebben zij dit prima opgepakt en er was geen dame op het veld te vinden die zich niet volledig inzette. Halverwege de tweede helft kwam de achterhoede met een mooie pass op Samantha, zij bedacht zich niet en stormde op het doel af om verwoestend de 3-2 binnen te knallen. Het laatste kwartier was het ouderwets billenknijpen want ook de tegenstanders gaven zich nog niet gewonnen. Zo gebeurde het dan ook dat de stand 2 minuten voor het eind weer gelijk werd, 3-3. De grootste opluchting was het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter. Nu was het kampioenschap eindelijk een feit. Alle meiden gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap, jullie hebben het gehele seizoen als een écht team op de velden gestaan. Ik ben trots op jullie. Ik wil ook graag alle ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s en alle andere supporters bedanken voor een meer dan geslaagd seizoen.

Patrick van Kemenade
Begeleider Reiger Boys MD1

015Woensdagavond heeft Reiger Boys MD1 op eigen veld de kampioenstitel van de 2e klasse weten te veroveren. Zonder slag of stoot ging dit echter niet want het duel tegen directe concurrent Haarlem-Kennemerland MD1 was van het begin tot het eind spannend. De meiden wisten vooraf dat men aan een punt genoeg zou hebben om het kampioenschap te vieren. Tegenstander Haarlem-Kennemerland heeft nog een inhaalwedstrijd te goed en wist dat het in Heerhugowaard moest winnen, en dan ook nog het laatste duel in winst weten om te zetten. De gasten startten daarom brutaal en namen al snel een 0-1 voorsprong. Gelukkig werd dit binnen twintig minuten teniet gedaan door twee doelpunten van Reiger Boys, maar men ging toch met een gelijke stand rusten doordat de gasten op slag van rust scoorden.

IMG 4732 kopieKomende zaterdag speelt Heren 1 van Reiger Boys de return van de 1e ronde van de nacompetitie tegen Beursbengels. Afgelopen zaterdag wist de ploeg van trainer/coach Marc van Wonderen het eerste duel tegen de Amsterdammers met 2-1 te winnen. Na afloop van het duel was Van Wonderen opgetogen over het vertoonde spel want met name in de eerste helft speelde men Beursbengels regelmatig zoek: ,,Deze wedstrijd geeft zeker vertrouwen voor het vervolg van de nacompetitie", aldus de oefenmeester.

Vomar club is koning

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl