Deze zaterdag was voor onze meiden de uitgelezen mogelijkheid om een plaats te stijgen op de ranglijst omdat Assendelft ME1 bij ons op bezoek kwam. Zij hadden 6 wedstrijden gespeeld en alles gewonnen en omdat wij alleen van Kolping Boys hadden verloren en een veel beter doelsaldo dan Assendelft hadden konden wij de tweede plaats overnemen. Het enige wat ik de meiden in de kleedkamer meegegeven had, was dat wij deze wedstrijd alleen maar konden winnen als wij het met z'n allen zouden doen en in praktijk zouden brengen wat zij op de trainingen geleerd hadden. Op het moment dat wij balverlies zouden leiden was het de bedoeling om direct druk te zetten en de bal terug te veroveren. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Assendelft haar huid ook duur zou verkopen en dat het absoluut geen "makkie" zou worden.

Onze meiden voerden hun taken prima uit en het spel ging redelijk op en neer. na een minuut of 5 konden wij de druk toch nog iets meer opvoeren en zo kwam Assendelft niet vaak meer over de middenlijn in de eerste helft. Na een kleine 10 minuten kwam de bal van de rechterkant via Aranka bij Esmee terecht en na een goeie dribbel langs de verdediging volgde het schot op doel en was de 1-0 een feit. Je zag aan alle meiden dat er een last van hun schouders af viel en dat zij er zelf ook weer wat meer in gingen geloven. Het enige waar zij zich af en toe nog door lieten afleiden was dat de meiden van Assendelft wat "gemener" speelden, zo was duwen, krabben en schoppen geen uitzondering maar eerder regel bij deze meiden. Ik heb de meiden verteld dat zij zich daar niet door uit hun spel moeten laten halen want dan maak je het jezelf alleen maar moeilijker. Nadat de scheidsrechter voor de rust had gefloten (Esra bedankt voor het fluiten) konden de jaarlijkse foto's gemaakt worden en daarna even snel naar de kleedkamer. Daar vertelde ik de meiden dat zij prima voetbalden alleen misschien iets meer de kansen moesten benutten want dan kun je wat makkelijker gaan voetballen. Na de rust hadden wij wind tegen en probeerden wij dichter bij elkaar te spelen om de lange bal te vermijden. De meiden van Assendelft waren vastbesloten om de aanval in te gaan en zo kwamen wij iets te veel achterin te spelen. Na een geweldige redding van Esmee waarna de bal over de deklat ging werd het alleen nog maar ballen achterin wegschieten. Ook halverwege de tweede helft waren er kansen om de 2-0 te forceren maar het ontbrak de meiden ook aan een beetje geluk. Uiteindelijk bleef het 1-0 voor ons en konden wij een plaats naar boven opschuiven en staan wij op de tweede plaats. Meiden, deze week wil ik jullie als "TEAM" een compliment geven want deze overwinning hebben jullie helemaal samen gedaan. Als de een de bal kwijt was ging de ander erachteraan. Ik (en ik denk ook alle ouders en andere familie langs de lijn) ben trots op jullie allemaal.

Geniet van de rest van het weekend of misschien tot zondag bij Reiger Boys KNVB training en maandag lekker snoepjes ophalen want er is geen training.

Groet, Patrick van Kemenade

(Super trotse) Begeleider Reiger Boys ME1

Webshop logo site-klDemoshop is de komende
periode gesloten.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en worden
dan bij u thuisbezorgd.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl