Nadat Reiger Boys C1 zich vorige week ten koste van RKAV Volendam plaatste voor de volgende bekerronde, staat vandaag de competitiewedstrijd tegen SV Spartanen C1 op het programma. Gezien de stand op de ranglijst moet dit een wedstrijd zijn waarin er aardig aan het doelsaldo gewerkt kan gaan worden. De thuisploeg strijd mee voor de koppositie, terwijl de bezoekers van vandaag in de onderste regionen zijn terug te vinden.

Om 10.30 klonk het beginsignaal van de scheidsrechter. Zoals verwacht probeert Reiger Boys direct het initiatief te nemen, maar is het Spartanen dat in de 4e minuut de eerste mogelijkheid tot scoren op de lat ziet belanden. Vijf minuten later weet Rico een diepe bal te onderscheppen waarmee hij voorkomt dat de tegenstander alsnog de score kan openen. Luttele seconden later moet Rico weer ingrijpen bij een schot vanaf de linkerzijde. Ook nu wordt de tegenstander van scoren afgehouden. Uit de aanval die Reiger Boys hierna opzet wordt Miquel door het centrum gelanceerd en doet wat Spartanen achterwege liet. Hij passeert de keeper en in de 12e minuut zet hij de 1-0 op het scorebord. Niet veel later heeft Sven de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar de voorzet van Lars wordt niet afgerond. Spartanen laat zich inmiddels terugzakken op hun eigen helft en laat Reiger Boys komen. Deze tactiek werpt in de 18e minuut zijn vruchten af. Reiger Boys lijdt balverlies en met een diepe bal door het centrum wordt de spits van Spartanen gelanceerd. Ondanks dat Rico goed zijn doel uitkomt, is een tegentreffer niet meer te voorkomen en wordt de stand op 1-1 gebracht. Na dit succes begrijpt Spartanen dat ze met deze speelwijze misschien wel eens succes kunnen boeken in Heerhugowaard. De thuisploeg probeert goed hun eigen spelletje te blijven spelen en niet mee te gaan met het anti-voetbal van Spartanen. Daartegenover maakt Spartanen het de thuisploeg moeilijk door het veld klein te maken en zo het combinatievoetbal van Reiger Boys te verstoren. Nadat Tom in de 21e minuut een schotpoging van ca. 20 meter over het doel zag gaan, is het Sven die twee minuten later de keeper van Spartanen (maar ook zichzelf) verrast en diagonaal de 2-1 binnenschiet. Nu is het voor Reiger Boys zaak om de score verder uit te breiden en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Echter Spartanen is niet van plan om daaraan mee te werken en stroopt de mouwen wat verder op. In de 27e minuut levert dat bijna weer succes op voor de bezoekers, maar deze poging verdwijnt over het doel in de ballenvanger. Reiger Boys blijft proberen openingen te zoeken in de muur van verdedigers met een rood-wit shirt. Tijdens het zoeken wordt er echter weer balverlies geleden en met onvervalst kick and rush voetbal van Spartanen en slecht ingrijpen van de verdediging van de thuisploeg staat het in de 30e minuut 2-2. Reiger Boys probeert nog van alles om met een voorsprong de rust in te gaan, maar ondanks pogingen van Cem en Sven veranderd er tot het rustsignaal niets meer aan de stand.

De tweede helft begint hoopvol voor Reiger Boys. Met mogelijkheden in de 39e, 41e en 42e minuut wordt er vol overgave gezocht naar de volgende treffer. Het vizier staat echter niet op scherp waardoor deze pogingen niets opleveren. Net zoals in de eerste helft laat de coach van Spartanen zijn ploeg terugzakken en spelen op de counter. In de 45e minuut zijn zij hier bijna weer succesvol mee. Na de zoveelste lange bal naar voren en niet alert reageren van de thuisploeg, krijgt de spits van Spartanen alle ruimte om aan te leggen voor een schot. Zijn poging spat uiteen op de lat en de rebound wordt door één van zijn medespelers naast geschoten. Ondanks deze zoveelste waarschuwing van Spartanen, loopt de thuisploeg in de 50e minuut weer in de val van de club uit Wognum. Wederom met een counter dwars door het centrum breekt Spartanen weer door en nu maken zij geen fout in de afronding. Reiger Boys kijkt tegen een 2-3 achterstand aan en zal er alles aan moeten doen om tegen deze laagvlieger uit de competitie geen puntverlies te lijden. Een minuut na de tegentreffer ziet Reiger Boys een schot op het laatste moment geblokkeerd worden door één van de vele verdedigers van de tegenstander. Enkele minuten later verzuimt Reiger Boys wederom de lange bal er uit te halen en met dank aan Rico wordt een grotere achterstand voorkomen. De toeschouwers zien inmiddels een heftige strijd op het veld ontstaan. Een strijd tussen een ploeg die wil blijven voetballen, tegen een ploeg die speelt naar zijn mogelijkheden en dat goed doet. Over en weer krijgen de ploegen mogelijkheden om te scoren. Het is Reiger Boys dat vanwege de spelopvatting het meeste recht heeft op een treffer. Spartanen heeft hier echter geen boodschap aan en weet met hun speelwijze te voorkomen dat de thuisploeg nog terugkomt in de wedstrijd. De blijdschap na het eindsignaal is groot bij Spartanen. De teleurstelling bij Reiger Boys waarschijnlijk nog groter.

Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie
comfortable logo nw

Hoofdsponsor
Zaalvoetbal
logo woest callantsoog
Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl

SponsorKliks, gratis sponsoren!