041Na twee overwinningen stond een bezoekje aan Blauw Wit uit Wormerveer op het programma. Kick off op een zeer ongebruikelijk tijdstip van 12.00 uur. Dat betekent al gauw om rond 11.00 uur in de ochtend te verzamelen en dat is natuurlijk niet het meest optimale tijdstip voor de Cockers.

Of het met het tijdstip had te maken, is niet helemaal duidelijk maar coach Joop kwam vrijdagmiddag al met een noodoproep vanwege te kort aan spelers. Van de selectie van 20 spelers waren er maar liefst 8 niet aanwezig, verder waren er nog spelers die ziek, zwak waren of waarvan hun vrouw ongesteld was. Kortom Joop was in paniek! Zaterdag in kleedkamer aangekomen, bleek de nood niet zo hoog mede door wat hulp van overige Reiger Boys teams. Kortom er kon gewoon worden gevoetbald.

Al zittend in de kleedkamer deed coach Joop zijn gebruikelijke toespraak en teambespreking. Echter niet geheel gebruikelijk want allereerst werden de huidige en toekomstige ziektekwalen van Joop uitvoerig besproken, hij ziet niet meer zo goed vanwege staar en zijn toekomstige prostaatproblemen werden ook alvast doorgenomen. Of het hierdoor kwam of niet maar de tekst van Joop om vooral niet te veel te lopen was toch op zijn minst opvallend. Met name als je dat in perspectief ziet van de km's die (de overigens afwezige) Rene Kauwen wekelijks aan het maken is voor zijn marathonplannen en de afstanden die in de Champions league worden afgelegd. Zo wist 'ons aller' Ajax afgelopen dinsdag als team tegen AC Milan maar liefst 118.946 meter af te leggen. Dit allemaal is niet voor Joop weggelegd, de opdracht aan met name Erlo maar ook aan de overige was 'niet te veel lopen'.

039Al met al was de start niet eens onaardig, veelvuldig balbezit en diverse hoekschoppen werden afgedwongen zonder dat er sprake was van echte kansen. Uit een nieuwe hoekschop wist Blauw Wit een ouderwetse communistische counter te produceren waardoor het zomaar 1-0 stond. Daar hadden de Cockers niet van thuis, de recente overwinningen hadden toch iets van een stemming van een mogelijk kampioenschap gecreëerd. Even later werd het zelfs 2-0 uit een strafschop waarbij Mark een opvallende rol speelde. Waar over de penalty van Balotelli afgelopen dinsdag nog enigszins kon worden gediscussieerd, was Mark er heilig van overtuigd dat deze toegewezen penalty geheel nergens op sloeg. Overigens keek heel Blauw Wit glimlachend toe naar de actie van de van ver, ergens uit Afrika, gekomen scheidsrechter. Aalt wist echter in de rust te melden dat er wel degelijk contact was geweest en een strafschop niet geheel onverdiend was, mogelijk dat de koorts Aalt nog partte speelde.

Voor rust werd het zelfs 3-0 en opnieuw was het discutabel. Of het nu wel of niet buitenspel was doet er eigenlijk niet toe. Bij vele verenigingen was de vlag door de eigen grensrechter gewoon omhoog gegaan. Onze good old Martin Jansen kan als politiediender natuurlijk niet de schijn van oneerlijkheid tegen krijgen en hield de vlag omlaag. Kortom met 3-0 achterstand naar de thee.

In de rust wordt er dan toch weer moed ingesproken en werd nog niets als onmogelijk geacht, tenslotte waren er in eerdere Cocker wedstrijden gekkere dingen gebeurd. Afspraak was vooral kort dekken. Dat e.e.a. een eigen leven gaat leiden, blijkt dan wel op het moment dat een middenvelder van Blauw Wit wordt gewisseld en ondergetekende van Richard Bos de opdracht krijgt om met zijn tegenstander mee te lopen. Zelfs op het moment dat de tegenstander inmiddels kleedkamer 2 had bereikt, was het volgens Richard nodig om bij de tegenstander te blijven. Laten we het er maar op houden dat het met de zwangerschapsperikelen heeft te maken.

048De Cockers bleken toch wat terug in de wedstrijd te komen na een opnieuw makkelijk weggeven strafschop, Ramon schoot beheerst de 3-1 binnen. Blauw Wit wist het enthousiasme echter weer snel de kop in te drukken na een opnieuw uiterst geraffineerde counter die deed denken aan het Dinamo Kiev van Valeri Vasylevytsj Lobanovsky, 4-1. Na de 5-1 wisten de Cockers nog tweemaal via onze nieuwkomer Dennis Ton het net te vinden waarvan eenmaal na een opnieuw makkelijk weggeven strafschop. Einduitslag 5-3 nederlaag, derhalve geen punten in de tas maar wel een hoop lege bierblikjes in de prullenbak. Arjan de Back, de 'Berlusconi' van het 5e kon dit keer de wedstrijdpremie in de vorm van een aantal pitchers in zijn zak houden, bovendien is de optie op de platte kar voorlopig weer geannuleerd.

Volgende week thuis tegen 4e ! Overigens moet Joop jr. onder het mes en is voorlopig uitgeschakeld. De Cockers wensen Joop een voorspoedig herstel maar met name een gelikte voorbereiding voor het 'Jordaan-rondje'.

EdJ

Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie
comfortable logo nw

Hoofdsponsor
Zaalvoetbal
logo woest callantsoog
Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl

SponsorKliks, gratis sponsoren!