Op deze doordeweekse dag zijn de spelers van ZOB C1 afgereisd naar Heerhugowaard voor de tweede wedstrijd van de poulefase in het bekertoernooi. Deze ploeg komt het komend seizoen uit in de hoofdklasse en is daarmee op papier het sterkste team in de poule.

Even na zeven uur klinkt het beginsignaal. Reiger Boys zet de tegenstanders onder druk en laat bij balbezit de bal goed rondgaan. ZOB probeert hetzelfde maar beheerst deze spelwijze niet zo goed als de gastheren. Het is Reiger Boys dat zich al snel de bovenliggende partij laat noemen. Dit verschil wordt dan ook in de 10e minuut duidelijk gemaakt door Dylan, die aan het eind van een goed opgezette aanval de 1-0 binnenschiet. Veel kans om de gelijkmaker te produceren krijgt ZOB niet. Het is Max die 2 minuten na de openingstreffer de 2-0 maakt. Na deze openingsfase is Reiger Boys heer en meester op het veld. Slechts sporadisch weet ZOB in de buurt van Rico te komen. De momenten dat ze dat doen is de invalkeeper koelbloedig genoeg om de hoop die ZOB heeft op een doelpunt te doen vervliegen. Nadat de thuisploeg eerst nog twee maal de paal en een keer de lat heeft geraakt, is het Sven die, in de 28e minuut, met een prachtig boogballetje de uitkomende keeper van de tegenstander in de luren legt en de stand op 3-0 brengt. Reiger Boys vindt deze stand nog niet hoog genoeg en blijft de tegenstander belagen met de ene aanval na de andere. Twee minuten voor het rustsignaal levert dit weer resultaat op. Het is Thimo die van ca. 25 meter met een prachtige zwabberbal de doelman van ZOB passeert en de ruststand op 4-0 brengt.

In de tweede helft blijkt al snel dat ZOB een andere speelwijze gaat hanteren. Vanaf de aftrap jagen ze fel op de bal en tegenstanders. Op deze wijze proberen ze vooral hun fysieke voordeel uit te buiten. In al hun enthousiasme jagen ze echter iets te ver door en geven Reiger Boys daarmee de gelegenheid om via Max, in de 38e minuut, de 5-0 binnen te schieten. ZOB laat het hoofd niet hangen en stroopt de mouwen nog wat verder op. Het nu erg fysieke spel begint voor hen zijn vruchten af te werpen en voor het eerst deze wedstrijd komt de verdediging van onze C1 onder druk te staan. Doordat Reiger Boys in deze fase vergeet om te blijven voetballen en meegaat in het fysieke spel van ZOB, is het nu de tegenstander die de gevaarlijkste ploeg is. In drie minuten tijd slaagt de tegenstander erin om de stand terug te brengen naar 5-2, waarvan vooral de tweede treffer een hele mooie is. Gelukkig krijgen de spelers van de C1 door dat ze weer gewoon hun eigen spelletje moeten gaan spelen i.p.v. het krachtvoetbal dat de tegenstander speelt. Als gevolgd hiervan neemt de druk op de verdediging van Reiger Boys af en worden er hier en daar weer mooie combinaties op de mat gelegd. Als beloning voor deze arbeid is het Kevin die een aanval door het centrum koelbloeding afrond en de stand op 6-2 brengt. De resterende tijd van de wedstrijd verstrijkt zonder dat Rico echt in de problemen wordt gebracht. Wel mag de keeper van ZOB nog een keer de gang naar het net maken nadat Thimo, twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd, de eindstand op 7-2 heeft gebracht.

Door deze tweede overwinning in de poulefase is de kans dat Reiger Boys C1 doorgaat in het bekertoernooi erg groot. Om dit doel te bereiken dient er a.s. zaterdag minimaal één punt te worden gehaald in Landsmeer tegen IVV C1.

Webshop logo site-klDemoshop is de komende
periode gesloten.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en worden
dan bij u thuisbezorgd.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl