IMG_1807Bij aankomst op 't lood', jeugdcomplex van AZ, kregen we te horen in welke poule wij ingedeeld waren en tegen welke teams we moesten voetballen. 'Onze' boys wilden graag bij AFC'34 terecht komen. Waarom denkt u: Nou, er voetballen hier wat vriendjes in van 'onze' boys.

De poule indeling was dan ook als volgt: KFC E1, AFC'34 E1, Limmen E1, Castricum E1, Velsen E1 en Reiger Boys E1. Wat ik vooraf wel wist met deze poule, is dat het niet gemakkelijk zou worden. KFC, Limmen, AFC34 en Castricum zijn de sterkere ploegen met ons daarbij.

Hoe spelen wij: Wij spelen in een 1-3-2-1 Formatie. Dat houd in, 1 keeper, 3 verdedigers, 2 middenvelders en 1 spits. Dmv een sterk centrum (midachter, middenveld en spits) en met opkomende backs willen wij het onze tegenstander zo moeilijk mogelijk maken. Dat vergt concentratie, want wij willen opbouwen en altijd de bal in bezit hebben. Dan kan er natuurlijk altijd dingen even niet goed gaan.  Deze formatie is lastig, maar als ze het eenmaal onder de knie hebben dan maak je tegenstanders helemaal gek. Lees maar hieronder! J

Onze 1e wedstrijd speelden we tegen Castricum E1. Vanaf het begin zaten 'onze' boys er dicht bovenop, waardoor Castricum geen kans had om elkaar knap te vinden. Dat resulteerde dan ook in een snelle 1-0 en 2-0 voorsprong voor 'onze' boys.
In een fase van 10minuten verslapten 'onze' boys en werd er gescoord door Castricum. 2-1. Gelukkig pakte 'onze' boys het weer goed op en maakte we de welverdiende 3-1. Dit was tevens de uitslag.

De 2de wedstrijd was tegen het lastige AFC'34. Er stond bij AFC een sterk collectief waar wij de 1e 7 minuten behoorlijk lastig mee hadden. Daarna herpakten 'onze' boys het spel en ging weer vrolijk combineren. AFC creëerden een aantal kansjes en 'onze' boys creëerden ook een aantal kansjes. Er gingen bij beide ploegen niets in en werd de brilstand de eindstand.
0-0.

De 3de wedstrijd was tegen Velsen. Een ploeg die alleen maar speelde op de 'lange halen van achteruit' daar bleven 'onze' boys dan rustig tegen voetballen. Doordat er gigantisch veel ruimte lag op het middenveld en in de aanval combineerden wij er dan ook op los. Of we nou door het midden aanvallen of via de zijkanten, het maakt voor 'onze' boys niet uit! Een eindstand werd bereikt van 4-0 voor 'onze 'boys.

Voor de 4e wedstrijd wakkerde het windje flink aan en iedereen wilde graag met – wind mee- voetballen. Met onze tegenstander Limmen hadden we de deal gemaakt dat we om de 10minuten gingen draaien. Wij begonnen met – wind tegen – en hadden afgesproken met 'onze' boys dat ze over de grond moesten gaan Passen. Het begin was even aftasten maar na een minuut of 5 begonnen 'onze' boys weer te dansen op het veld. De verdediging stond puik te verdedigen en het middenveld had zoveel ruimte om heerlijk te combineren met de aanval en opkomende verdedigers van de zijkanten. Het ijs was dan ook snel gebroken en wederom maakte we 2 goals snel achter elkaar. 2-0 voor! Met – wind mee- kregen wij het wat lastiger. Er kwam een lichte vermoeidheid om de hoek kijken waardoor wij ons eigen spel niet meer konden spelen. Kansen creëerden wij niet meer en Limmen was voornamelijk aan het drukken op onze goal. Vlak voor tijd was het dan ook loon naar werken voor Limmen. Ze schoten de 2-1 binnen. Gelukkig konden 'onze' boys de schade beperkt houden en werd er een 2-1 overwinning geboekt.

Onze laatste poule wedstrijd, de 5e!!!!!, was tegen het 'op papier' sterke tegenstander KFC. Wij stonden bovenaan met 10pnt ( 3 gewonnen, 1x gelijk) en hun 2e met 7pnt ( 2 winst, 1 gelijk en 1 verlies.) Wij moesten dan ook minimaal gelijk spelen om door te gaan naar de finale. Wederom wilde de coach van KFC met wind mee voetballen en dat gebeurde dus ook. Dit om de wedstrijdregelementen. Maar dat maakt ons achteraf helemaal niet uit!

Een geweldig Reiger Boys E1 hebben wij zien voetballen!!! KFC werd werkelijk van het kastje naar de muur gespeeld. Fantastisch om te zien. En 'onze' boys glunderden dan ook in het veld. De ene aanval na de andere aanval en de ene aanval nog mooier dan de andere. Het leek net of we gedragen werden op de handen van GOD! Wat een prestatie om met 5-0!!!!! Te winnen van KFC en zelf geen enkele kans weggegeven!!! Doordat 'onze' boys het balletjes zo snel rond lieten gaan kwam KFC er niet aan te pas en scoorde wij prachtige goals! Dit betekenden dan ook dat we in de finale zouden gaan komen.

De finale werd gespeeld tegen het fysiek sterke Medemblik. Eigenlijk heb ik hier niet zoveel over te zeggen. Behalve dat de opkomst van 'onze' boys super was om te zien. In 2 rijen naar het veld met leuke muziek op de achtergrond. De finale werd met 0-2 verloren maar dat mag de pret niet drukken. Helaas speelde wij daar onze mindere wedstrijd. Door vermoeidheid en fysiek sterke tegenstander is het niet gelukt om het hun ook lastig te maken. Gelukkig gingen 'onze' boys met opgeheefde hoofdjes van het speelveld!! Jongens, dit is een klasse prestatie!

Al met al was dit een geweldige dag voor 'onze' boys!! 'Onze' boys hebben laten zien aan de aanwezige scouts van AZ dat ze met het geweldige spel een terechte finale plek hebben afgedwongen. EN ze hebben een training gewonnen van een erkende AZ trainer!

JULLIE ZIJN ALLEMAAL TOPPERS!! MIJN TOPPERS!!
Sil van der Lee, Koen van der Put, Jorn Berkhout, Roy van Dort, Sam Verbart, Craig Neuteboom, Kenzo Goudmijn, Jarno Deen en Quincy Barkey.

Trotse Trainer/Coach Ron Mol

Dit zijn 'onze' boys!!! Elke wedstrijd altijd een Yell!!!!

bekijk ook op het fotoverslag en op www.azjeugd.nl 

IMG_1815

Webshop logo site-klDemoshop is de komende
periode gesloten.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en worden
dan bij u thuisbezorgd.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl