Wedstrijdverslag senioren

Hellas Sport Reiger Boys 3Reiger Boys is zaterdag voor het eerst in deze competitie tegen puntenverlies aangelopen. Op bezoek bij Hellas Sport in Zaandam speelde de ploeg van trainer/coach Wesley Visser met 0-0 gelijk. De Heerhugowaarders mogen hiermee de handjes dichtknijpen want op basis van de tweede helft had vooral de thuisploeg recht op de overwinning.

Lees meer: Reiger Boys lijdt eerste puntenverlies bij Hellas Sport (0-0)

VR2 141017Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft speelde Jong Reiger Boys (JRB) onzorgvuldig en slap. Weinig speelsters haalden haar normale niveau. Maar door uiterst efficient met de twee kansen om te gaan, stond JRB bij rust wel met 1-2 voor. In de tweede helft een heel ander beeld. Na wat organisatorische aanpassingen en na door trainster Janny Timisela op scherp te zijn gezet, heerste JRB op alle fronten. Dat er slechts één doelpunt bij kwam, lag ook aan de telkens goed opgestelde keepster van Oegstgeest, die op kritieke momenten hulp kreeg van de lat of een speelster op de lijn.

Lees meer: Oegstgeest VR1 - Jong Reiger Boys 1-3

Jong Reiger Boys ARC VR2 1De wedstrijd tegen ARC begon spectaculair, met binnen 40 seconden kansen voor beide goals, maar doofde al snel uit. ARC was deze wedstrijd amper of niet in staat om gevaar te stichten voor de goal van Jong Reiger Boys, waar Jong Reiger Boys zelf regelmatig door de verdediging van ARC heen brak. De 5-0 eindstand was allerminst geflatteerd.

Lees meer: Jong Reiger Boys – ARC VR2 5-0

Glunderend liep trainster Janny Timisela na afloop van de bekerwedstrijd tegen het hoog aangeschreven Wartburgia VR3 (vorige seizoen een 3-de plaats in de 2-de klasse) van het veld af. “Ik heb de meiden een groot compliment gegeven en dat doe ik niet snel. Maar ze verdienden het echt, want ze deden zeker niet onder voor Wartburgia en mochten in de tweede helft zelfs aanspraak maken op de overwinning.” Daar zag het in de eerste 20 minuten zeker niet naar uit. Wartburgia was op alle gebieden beter. Met feller, sneller en beter positiespel werd Jong Reiger Boys van het kastje naar de muur gestuurd. Na twee grote kansen vond Wartburgia al na 7 minuten het gaatje en scoorde de 1-0. Jong Reiger Boys leek regelrecht naar de slachtbank te worden geleid.

Lees meer: Wartburgia VR3 - Jong Reiger Boys 1-1

Kansen creëren is geen probleem, kansen benutten is echter nog een dingetje. De samenvatting van de wedstrijd in één korte zin. ‘Maak je die goals, dan sta je met rust 3-0 voor en is de wedstrijd klaar. Nu maakten de meiden het zich onnodig moeilijk en moesten ze tot het einde toe blijven strijden’, aldus trainster Janny Timesela, die de overwinning als een extra verjaardagscadeautje beschouwde.

Lees meer: FC Rijnvogels VR2 - Jong Reiger Boys 1-2

Spannend. De eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen. Met een nieuwe trainster, een vernieuwd team en in een nieuwe competitie-klasse. Voor de beker tegen Odysseus ’91 VR2. Sommige speelsters stapten bijna letterlijk uit het (vakantie)vliegtuig het veld op, anderen waren al een paar weken weer in training. De opstelling bevatte daarom ook wat verrassingen, met speelsters die op voor hen ongewone posities speelden. Of waren het juist tactische vondsten van de trainster, want de meiden deden het allemaal goed. Odysseus bleek niet echt de tegenstander te zijn waaruit je kunt afleiden waar je nu staat als team. Dat zal moeten blijken uit de komende bekerwedstrijden tegen Wartburgia VR3 en De Meer VR1. Leerzaam was het zeker, om te wennen hoe het er aan toe gaat wat betreft (handelings)snelheid en fysieke inzet op het seniorenniveau.

Lees meer: Reiger Boys – Odysseus’91 VR2 3-0

waardcup 220817Met nog één speelronde te gaan heeft Reiger Boys zich verzekerd van de winst in de Waard Cup. Op het complex van SVW '27 won de ploeg van trainer/coach Wesley Visser vanavond met 1-2 van Hugo Boys. Binnen een half uur stond Reiger Boys al op een comfortabele 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van Mick Leijdeckers en Dave van Dekken. Hugo Boys scoorde in de slotfase vanuit een strafschop tegen. Op het andere veld werd de wedstrijd tussen SVW '27 en WMC voortijdig gestaakt met een 1-1 eindstand tot gevolg. Reiger Boys is daar door niet meer in te halen door de overige teams die zaterdag nog in actie komen.

STAND

1. Reiger Boys 4-9 (10-9)
2. SVW '27 3-5 (8-3)
3. WMC 3-4 (6-5)
4. Hugo Boys 3-2 (5-6)
5. KSV 3-1 (3-9)

Foto's: Paul van der Molen. Meer zie.

H1 Waardcup 150817Tijdens de Waard Cup 2017 heeft Reiger Boys vanavond ook de tweede wedstrijd in winst omgezet. De wedstrijd tegen WMC werd ondanks een 1-2 achterstand bij rust met 4-2 gewonnen.

De doelpunten werden gemaakt door Pascal Kabalt (2x), Martijn Grooff en Diederik Luiken. Tegelijkertijd speelden KSV en Hugo Boys gelijk tegen elkaar (2-2) waardoor de stand er nu als volgt uit ziet:

1. Reiger Boys 2-6 (8-3)
2. Hugo Boys 2-2 (4-4)
3. SVW '27 1-1 (2-2)
4. KSV 2-1 (3-6)
5. WMC 1-0 (2-4)

Lees meer: Reiger Boys - WMC in de Waardcup

Heerhugowaard wapen De wedstrijd Reiger Boys – KSV was een wedstrijd met 2 verschillende speelstijlen. KSV hanteerde veelvuldig de lange bal en Reiger Boys voetbalde meer vanuit de combinatie. Enkele nieuwe spelers kregen bij Reiger Boys de kans om zich te laten zien.

Bert Inecia, Diederik Luiken, Guney Turpcu, Antar Attia en Thivis Mohananthasivam kregen van de nieuwe trainer Wesley Visser de kans. Keeper Livensky van Veelen liet zien een waardige opvolger te zijn voor de naar Uitgeest vertrokken Paul Roos.

Door de 4-1 overwinning gaat Reiger Boys aan kop in de tussenstand. Dinsdagavond wacht de wedstrijd tegen WMC. Aanvang is 19:00 uur.

Lees meer: De Waardcup Reiger Boys – KSV 4-1

Webshop logo site-kl

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank

Hoofdsponsor

Vrouwen selectie

Comfortable Sportcare zwart

Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9

Appel notarissen logo
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

facebook button